Rám legalábbis a fentiek abszolút igazak – ugyan anno próbálták megszabni számomra az irányt, hogy mit “kellene” olvasni, én kitartottam amellett, hogy én a fantasy stílust szeretem, ugyanakkor szeretek főszereplő is lenni ezekben a sztorikban – ennek köszönhetően majd’ minden zsebpénzem arra ment el, hogy mikor összejött az a 4-500 Ft, szaladtam a környező könyvesboltok egyikébe, és lázasan érdeklődtem afelől, érkezett-e új lapozgatós könyv. Egy idő után már megismertek, és nyájas mosollyal terítették elém a legújabb csemegéket… én meg számolgattam, hogy most csak 3 könyvet tudok venni, mégis melyik legyen az?!?

Szóval szép volt, jó volt, azóta már a srácok kevesebbet olvasnak, mert azokat az élményeket amiket sokunknak ezek a könyvek biztosítottak, manapság már több tucat videójátéktól megkapják – és alapvetően nincs ezzel baj, bár az olvasás szeretete ettől nem fog kialakulni – de ha valaki most megijedne, akkor nem folytatom az erről történő papolást.

2014 van tehát, és digitális világunkba kezdenek újra beköltözni a lapozgatós könyvek – persze kissé más formában, de azt meg kell hagyni, hogy a Sorcery! esetében sikerült közel ugyanazt az izgalmat becsempészni és érzékeltetni az olvasóval, mint anno volt az a papír alapú kivitelnél.

Sorcery_2

A Sorcery! a “Királyok Koronája” című nagyszerű (és számomra mai napig kedvenc) történetét meséli el – ez egy 4 kötetből álló sztori volt, első részében a Shamutanti dombokon kellett keresztülverekednünk magunkat, majd következett Kharé, a csapdák kikötővárosa, végül a Hét Sárkánykígyó és a Királyok Koronája zárta a sort. Ez utóbbi jó vastag kötet volt, örültem is neki, hogy sokáig elleszek a sztorival. Végül nagyjából 3 nap volt, de aztán kezdtem előlről az egészet – itt ugyanis tényleg számít minden egyes döntésünk, és a sztori tényleg aszerint alakul majd, hogy mondjuk két kötettel ezelőtt megöltük-e azt a nyamvadt koboldot és kiforgattuk-e a zsebeit, avagy sem.

Az Androidos változat jó lett, szép kivitelezéssel és könnyed animációkkal, leginkább az egész engem egyfajta árnyjátékra emlékeztet – és hogy legyen fekete leves (mert az mindig van)… az egész angol nyelvű.

A nyelvezet nem túl bonyolult, így szerintem közepes angollal már játszható a dolog – ha viszont valaki semennyire sem beszéli a nyelvet, mégis kíváncsi arra mi is ez az egész, és részt venne egy nagyszerű kalandban… az kattintson ide. A 4 kötet (és még sok másik) megtalálható az oldalon lelkes alapítóinak köszönhetően, és bár nem szoktam direkt linket berakni, ők megérdemlik, mert biztos nem kevés meló volt összehozni a dolgot, hogy a monitoron élhessük újra kedvenc gyerekkori történeteinket.

Jó kalandozást!

Sorcery!
Sorcery!
Developer: inkle Ltd
Price: 1 690,00 Ft

Sorcery! 2
Sorcery! 2
Developer: inkle Ltd
Price: 1 690,00 Ft

Sorcery! 3
Sorcery! 3
Developer: inkle Ltd
Price: 1 690,00 Ft

Sorcery! 4
Sorcery! 4
Developer: inkle Ltd
Price: 1 690,00 Ft

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here