SimCity BuldIt
SimCity BuldIt

[dropcap type=”1″]N[/dropcap]a és persze birkózz meg a nehézségekkel – mert lesz jó pár…

Az EA féle Sim City-t sokan ismerhetitek PC-ről, nemrégiben pedig ellátogatott mobil eszközökre is. Az alapvetően tableten legkényelmesebben kivitelezhető kezelés könnyűnek mondható, időnket nem is annak megtanulása fogja elvinni, hanem… hogy mindig van mit csinálni.

Az alap felállás ugyebár az, hogy van egy virtuális terepasztal, melyet mi töltünk meg tartalommal, lakosokkal, mindennel. Első lépésben kiadunk egy telket, ahol építkezhetnek az érdeklődők. Ha ezt megtették páran, akkor biztos lesz mindenféle nyűgjük, például hogy legyen áram. Ehhez áramtermelő egységet kell felhúznunk, de ahhoz biztos kell nyersanyag, szóval azt meg valahol elő kell állítani. Az meg időbe telik. Megvagyunk az alapokkal, van nyersanyag, felépítjük az áramszolgáltató egységet… kiderül víz is kell a nyomorultaknak, szóval azt is intézzük. Közben új egységeket építhetünk mert lakosaink száza elérte az ezret – de azokhoz másfajta nyersanyag kell, amiket másfajta egységekben tudunk létrehozni.

Sim City1

És akkor még ezeken túl bejönnek a képbe a megadott területre ható egységek, pl. rendőrség, tűzoltóság, csatornázás. Erőműnek lehet szélerőművünk, de hatékonyabb lehet a szénerőmű – viszont ez x területen biztosan szmogot termel, ami csökkenti a lakók jókedvét.

Lényeg a lényeg, sok mindenre kell figyelnünk, mind az elhelyezést mind a lakók igényeit illetően, de szerencsére minden egyes objektum átpakolható a későbbiek során. Idővel megnyílnak extra lehetőségek, tudunk több másik várossal kereskedni, mi magunk is eladhatunk felesleges nyersanyagokat, megnyílik a kikötő… szóval a lehetőségekből nincs hiány.

Ami szokás szerint a F2P játékok rákfenéje, hogy minden sok időbe telik, ha jók akarunk lenni akkor pár óránként rá kell néznünk városunkra – cserébe a játék ingyenes. Persze vehetünk virtuális valutát, de nekem ez nem szokásom, inkább kivárom míg elkészül egy-egy fejlesztés.

Csak akkor kezdjünk neki, ha sok szabadidőnk van, mert könnyen addiktívvá válik!

1 hozzászólás

  1. Nem szeretem a free to play játékokat. Eleinte gyorsan haladsz király minden, de ugye idővel várj napokat…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here