Az Origo híroldalhoz készült alkalmazással még hatékonyabban és kényelmesebben böngészhetjük a híreket.

20151004_114459

[appbox googleplay hu.origo.android&hl&hl=hu]

Hazánkban nem működik túlzottan sok minőségi híroldal, és ami van, azokhoz is kevés a minőségi app. Ezek értelme ugyebár az lenne, hogy kényelmesebben, egy adott applikáción belülről elérjük az adott oldal (ha nem is összes de lényegi) funkcióját, mindezt úgy, hogy az egész felület mobilra/tabletre van optimalizálva.

Origo_11

Nos igazából az Origo megoldása egész jó irányba halad (ellentétben a rivális Index féle tákolmánnyal). Pofás felületen adhatjuk meg az első belépésnél, hogy mely kategóriák érdekelnek, és a jövőben csak ezen hírekkel fogunk találkozni – amennyiben a saját kezdőoldalunkat használjuk. Magyarán ha nem érdekel a Sport, akkor nem fogjuk látni az ezzel kapcsolatos dolgokat, de ha a különféle receptek jönnek ki a könyökünkön, akkor így elkerülhetjük ezeket is. Az app egyébként eléggé egyszerű, túlzottan sok beállítás nincs is, de igazából nem is kell, itt minden a hírekről szól – azt pedig ugyebár a gazdaoldal szolgáltatja úgy is.

Egy szó mint száz az Origo app kiválóan használható mind telefonon mind tableten, így aki csak a hírekre kíváncsi, az tegyen vele egy próbát.