A cím láttán joggal merülhet fel a kérdés, mi a fenének bemutatni egy MicroUSB kábelt? Mert lehet, hogy ilyen kialakításút még nem láttál…

 

Az ilyen kábelek nagyrészt csak abban különböznek, hogy milyen a design; hagyományos kábel, lapos kábel, sima fehér vagy rikító narancssárga színben tündöklő, LED-es vagy sem… na és persze nem elhanyagolandó a minőség sem.

Ez utóbbira sokan nem is gondolnak, pedig nem kis szerepe van a kábel megfelelő árnyékolásának és a felhasznált alapanyagok minőségében pl. annak, hogy 1 óra töltődik fel készülékünk, vagy mondjuk másfél óra alatt. Mert bizony a gyatrább kábelek bőven számokban kifejezhetően kevesebb Ampert “engednek át”, és lehet nem is gondolnánk, de nem a töltőfej a ludas a lassú töltésben, hanem a nemrég Ebay-en 300-ért vett kábel, ami ugyan jól néz ki, de az anyagot kifelejtették belőle.

1450429620_2

Szóval ha elkezdünk a minőségi kábelek felé nézelődni hamar látni fogjuk, hogy átléptük akár a 2-3 ezer Ft-os kategóriát is – bemutatóm alanya, a BlitzWolf is ebben az ársávban tanyázik, viszont itt a minőség mellett kapunk még egy kis pluszt… de ne szaladjunk ennyire előre.

BlitzWolf_1

Adott tehát a kábel, melyet fehér vagy fekete színben tudunk megvásárolni. Ahogy az alábbi képen is látható, igyekeztek a minőséget előtérebe helyezni, az aranyozott csatlakozó pedig lehetne akár parasztvakítás is, viszont itt az oxidáció megelőzése érdekében vonták be nemesfémmel az érintkezőket.

BlitzWolf_2

A kábel specifikációja szerint képes akár 2.1A-es töltésre is (már ha a töltőfej képes ennyit leadni) és saját tapasztalat, hogy a Samsung Galaxy S6 gyorstöltése is működik vele (ami nem mondható el egy gyenge kábelről), igaz külön ki is emelték, hogy támogatja a Qualcomm féle QC2.0 gyorstöltést.

BlitzWolf_3

Ami viszont valóban extra ebben a kábelben, az a csatlakozók kialakítása, ugyanis bárhogy bedughatjuk a két véget. Mármint nem számít, hogy alul vagy fölük van a kisebb rész, mint a hagyományos MicroUSB megoldásoknál, hanem tényleg be lehet dugni a csatit bárhogy. Igaz ugyanez a sima USB részre is, és ez a kis apró de annál hasznosabb tulajdonság pedig igazán praktikussá teszi a BlitzWolf termékét. Nincs több szétgányolt csatlakozó (munkám miatt láttam már párat, az ügyfél meg széttárta a karját, hogy nem érti mi történt… az, hogy erőltetted fordítva a csatlakozót te szerencsétlen, az történt…), vakon be lehet dugni a kábelt, szóval a gyártó MicroUSB kábele nekem bejött, és ha tehetem, mindenkit lebeszélek a gyenge minőségű kábelekről. Inkább költs rá többet, de lesz egy értelmes termék a kezedben, ami még a mindennapjaidat is megkönnyíti.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez ugyanolyan kategória mint az Anker, ugye? Mert van egy pár termékük ami ugyanaz (gondolom 3party gyártja nekik). Tetszik ez a reverse megoldás, ugyis még pár év mire csak usb-c lesz mindenben.
    Kár hogy nincs rövidebb (0,2m), és hosszabb (2-2,5m) változatban.

  2. Remek termék, 2 hete használok én is egy ilyet a Nexus 5-höz egy 2A-es Lenovo töltőfejjel (de már úton van a BlitzWolf® Dupla csatlakozós töltő feje)
    A Banggood-ról rendeltem még megjelenés előtt elővételben, akkor még 1300 Ft-ért. Pont karácsony előtt érkezett meg, de átvenni csak a két ünnep között tudtam.
    Nagyon jó, teszi a dolgát.
    Egyetlen negatívuma talán az, hogy a korábbi kábeleimhez képest kevésbé hajlékony.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Solve : *
24 + 6 =