Ha már unod a klasszikus névjegyzéket, ideje kipróbálni valami mást!

2016.01.24_15h13m37s_004_

A Telefonkönyv miden készüléken megtalálható, sok sok éve már, hogy ezzel sikerült kiűzni papír alapú társát mely kis könyvecske formában materializálódott a hölgyek táskájában és az urak belső zsebében.

Persze ahogy akkor, most is szükség van arra, hogy a több tucat, esetenként több száz telefonszámot valamilyen formában eltároljuk, de szerencsére most már ízlésesen, képpel, és akár sok sok plusz információval (email, cím, egyéb memók) tudjuk ezt megtenni hála a digitális világ terjedésének.

2016.01.24_15h09m24s_003_

A drupe mögött álló csapat nagyjából 9 hónappal ezelőtt próbálta megreformálni ezt a szegmenst, és alapvetően azt gondolom, nem is közelítettek rosszul a dologhoz. Ők nem egy sokadik alternatív kontakt listát hoztak létre újabb skinekkel, hanem az egész mögött álló logikát újították meg; mert ok, hogy van egy névjegyünk, de ha már sok mindent tudunk kezdeni a egy-egy ilyen bejegyzéssel (felhívhatjuk, sms-t küldhetünk, Viber-en írhatunk neki, Facebook üzenetet küldhetünk stb.), tegyük ezt egy kicsit egyszerűbben, átláthatóbban, na és persze gyorsabban.

Valahogy így születhetett tehát a drupe, ami a képernyőn lévő gyorsindítójának hála bárhonnan elérhető – de ha nem akarunk plusz egy fület a kijelzőre, akkor rejtett elemként is kezelhető, és csak mi fogjuk tudni, hogy mondjuk a jobb felső sarokból lehúzva ujjunkat bejön a felület.

Ahonnan egyébként tényleg egy ujjmozdulat elérni, hogy valakinek küldjünk egy újabb üzenetet, vagy mondjuk a Google Maps-et indítva elkezdjük a navigációt hozzá.

A program maga minimális gyakorlást kíván, és ha valaki pár hétig használja, nagyon könnyen megszokható, érdemes vetni rá egy pillantást.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Solve : *
15 − 12 =