Tudjuk jól, hogy a fragmentáció az Android egyik rákfenéje. De hogy állnak most a különféle verziók, melyiket használják a legtöbben?

Android versions 2016 április

developer.android.com oldalon hónapról hónapra nyomonkövethető, hogy épp melyik rendszerverziót a felhasználók hány százaléka használja készülékén.

A fent is látható százalékokból látható, hogy a legújabb Marshmallow részesedése bár meglehetősen kicsi (4.6%), de ez a szám mégis a duplája annak, mint az előző havi érték.

A Lollipop összesen 35.8%-ot tudhat magáénak, ezzel lényegében ez a verzió tekinthető a legelterjedtebbnek mostanság. Szorosan mögötte 33.4%-kal a jó öreg 4.4-es verzió, a KitKat található – nem véletlenül, viszonylag sok készülék jelent meg a közelmúltban ezzel a rendszerrel, frissítést ezek viszont már sosem fognak kapni.

A Jelly Bean is tartja magát az elenyészőnek szintén nem nevezhető 21.3 százalékpontjával, ezalatt pedig már csak az igazán régi motoros verziókat találjuk meglehetősen alacsony részvételi aránnyal.

Ahogy a számokból is látható, az újabb verziók lassan de biztosan átveszik az uralmat, ami mindenképpen jó hír, és azt a növekvő tendenciát mutatja, miszerint a gyártók azért az utóbbi időben igyekeznek minél hamarabb teríteni felhasználóik felé a naprakészebb variánsokat.

1 hozzászólás

  1. Nos jvaslat az EU-nak-Törvényt § jogot a vevöknek.Kötelezö 2-éves GGyártoi Garit az ujabb OS_OP-rendszer kötelezö frissitésére.Ha nem csak 25-20 %-al olcsobban kötelesek árusitani.Rögtön váltözna a Gyártok hozzá állása!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Solve : *
30 × 9 =