A Play Games (nálunk Play Játékok néven fut) egy jó ideje jelen lévő szolgáltatás az Androidban – lényegében egy keretrendszerről van szó. Ha sokat játszunk, akkor már minden bizonnyal találkoztunk vele (sőt, aktívan használjuk), hisz segítségével nyomon követhetjük mely játékokkal játszottunk, van achievement rendszer, ajánlásokat is kapunk mely játékokat lenne érdemes kipróbálnunk.

Google Play_1

A programon keresztül elérhető a cloud mentés, ami lényegében annyit jelent, hogy a játékbeli állásunk mentése nem az eszközre történik, hanem a felhőbe, tehát ha egy másik eszközön le van töltve a játék, abba bejelentkezve (ugyanazzal a Gmail fiókkal) a rendszer felajánlja, hogy onnan folytassuk, ahol a másik készüléken abbahagytuk. Ez egy tök jó és kényelmes szolgáltatás véleményem szerint, és megbízhatóan is működik.

Google Play_3

A mostani újítások része az új avatar kép kiválasztásának lehetősége, egyedi név megadása, vagy az egész account privát/nyilávnos módba tétele. Értelemszerűen ha nyilvános profilt választunk, akkor a fiók kereshetővé válik email és név megadása által.

A régi és az új Play Games ikon
A régi (balra) és az új Play Games ikon

Eljött a régóta várt automatikus bejelentkezés is, tehát már nem kell jóváhagynunk a játék elején, hogy a rendszer bejelentkeztessen a Google Play-be.

A legújabb 3.7.20-as verzió elvileg már mindenkinél élesedett, tehát az eddig pár felhasználónál már hetek óta meglévő újítások immáron mindenkinek elérhetővé váltak.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Solve : *
13 − 4 =