A törlés kezelése vált még könnyebbé.

Google Fotók

A Google Fotók egy nagyszerű találmány. Korlátlan tárhelyre tudjuk feltölteni akár automatikusan a telefonnal készült képeket – egy kattintás a telefonon, és a kész kép pár másodperccel később már a PC böngészőjében is megjelenik. Nincs is ennél egyszerűbb és nagyszerűbb, főleg, hogy az egész teljesen automatikusan történik (már ha engedélyezzük ezt természetesen), a felhasználónak tehát nincs semmi dolga, a képeket akár törölheti is telefonjáról, mert úgyis fent van a felhőben a biztonsági másolat.

Google PhotosEddig azonban a törlés kissé körülményes volt, mert ha a telefonon töröltünk valamit a készülék saját Galéria alkalmazásából, attól az még a felhőben megmaradt – és mondjuk ha csinálunk egy 20 képből álló sorozatot, amiből 2 lett vállalható a többi pedig kuka – nos, akkor hiába töröltük a telefonon a 18 képet, attól még mind a 20 megmaradt a Google tárhelyünkön.

De csak eddig, most már ugyanis (egész pontosan az 1.23-as verziótól kezdve) ha törlünk pár képet a Galériából, majd átmegyünk a Google féle Fotók-ba, akkor az ott lévő Asszisztens szól, hogy helló, látom töröltél pár képet, töröljem én is? És az adott fotók máris eltűnnek a Google fiókból is – végelegesen.

A dolog tehát apróság, mégis nagyon hasznos lesz azoknak akik sűrűn használják a Google megoldását.

1 hozzászólás

  1. És nem lett volna egyszerűbb megoldani, hogy tudjon törölni SD kártyáról? El is felejteném a gyári Galériát. Most is kizárólag csak azért nyitom meg, hogy kitöröljem azt, ami nem kell…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here