A HUAWEI Watch egy kiváló óra, így magamnak is vettem egyet. Igen ám, de jó áron a bőr szíjas verzióhoz juthatunk hozzá, illetve az ezüst fém szíjas változat itthon nem is kerül hivatalosan forgalomba (persze Németországból azért szállingóznak be példányok). De a helyzet könnyen orvosolható!

Huawei Watch szíjcsere_1

A múltkori teszt után nem sokkal fogalmazódott meg bennem, hogy ideje lecserélni a Moto 360-at valami újra, és a HUAWEI Watch pont megfelelő alanya lenne ennek a manővernek.

Egy ideig eltartott ugyan, míg megjelent a kínálatban egy igen jó árú készülék, ráadásul bontatlanul – le is csaptam hát rá gyorsan. Két darab is volt, egy fekete fém szíjas (pont mint amilyet teszteltem) és egy ezüst tokos, fekete bőr szíjas variáns. Mivel árban cirka 20 ezer volt a különbség, így maradtam a bőr szíjas megoldásnál. A képeken szerintem látszik, hogy az sem egy csúnya megoldás, sőt, mindenkinek nagyon tetszik aki látja – nekem viszont a fém szíj valahol közelebb áll az ízlésemhez, a Moto 360 esetében is hiányoltam néha.

Huawei Watch szíjcsere_6
Egyszerű de nagyszerű szerkezet, egy sajtburger árát bőven megéri

Szóval itt volt az ideje egy virtuális kínai látogatásnak, ahol is hamar megtaláltam az online közösség által a Watch-hoz legjobbnak vélt fém szíjat.  Elöljáróban pár apróság amire érdemes figyelni:

  • figyeljünk a vásárolandó szíj zárjára! A gyári HUAWEI szíj pillangózáras, és szerintem is ez a legjobb minőségű, a könnyű kezelhetőség mellett.
  • A HUAWEI Watch szíjak könnyen cserélhetők akár szerszám nélkül is, hisz a gyorskioldó pin-nek köszönhetően tényleg gyerekjáték a szíj csere, akár reggel indulás előtt 5 perccel. Fontos, hogy ilyen pin-nel rendeljük a szíjat, vagy utólagosan ilyet vegyünk hozzá!
  • A fém szíj szinte biztos, hogy nagy lesz a csuklónkra, így rövidebbre kell majd vennünk. Ez otthoni körülmények és nagyon fakezű felhasználó esetében sem több 10 percnél…

Adott tehát egy szíj (ezt bátran lehet rendelni) és én nagyjából 200 Ft-ért rendeltem hozzá egy kis műanyag szerkezetet is, amivel könnyen kiszedhető a szíjból pár szem. Magára a folyamatra nagyon nem vesztegetnék szavakat, hisz a neten sok videót fogtok találni, na meg elég egyértelmű is a dolog.

Huawei Watch szíjcsere_9
Pillangózár: gyors és kényelmes megoldás

A végeredménnyel elégedett vagyok, a szíj nagyon jó minőségű, minden millimétere be van fóliázva amikor megkapod, és jól is mutat az órán. Az egész pedig cirka 3 ezer forintból megvan.

Ha pedig épp ahhoz lenne kedvünk, hogy újra a bőr szíjat használjuk, a csere tényleg megoldható 15 másodperc alatt köszönhetően a gyors pin-es kialakításnak. Teljes mértékben elégedett vagyok.

Huawei Watch szíjcsere_11

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Üdv! El telt egy kis idő, szeretném megkérdezni, hogy még mindig elégedett vagy a Huawei Watchal és a szíjjal? Szerinted a szíj tényleg rozsdamentes acél? Fém érzékeny vagyok, számomra fontos lenne. Köszönöm.Laci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved