A strapabíró Cat okostelefonba FLIR Lepton hőkamera került.

cat-s60

Július közepétől Magyarországra is megérkezik a világ első beépített hőkamerával rendelkező okostelefonja, mely egyben a világ leginkább vízálló okostelefonja is.

S60-inhand-2

A Cat S60-ban a FLIR beépített Lepton mikro hőkamera modulja található, amely megjeleníti a szabad szemmel nem látható hőt, és kiemeli a hőmérsékletkülönbségeket. Az S60-on előretelepített MyFLIR alkalmazás különféle beállításokat kínál a hőképek rögzítésére, amik részletes elemzést tesznek lehetővé. A Cat S60 hőkamerájának köszönhetően okostelefonunkat a megszokott felhasználáson túl rengeteg új helyzetben is kipróbálhatjuk, többek között észlelhetjük a nyílászárók körüli hőveszteséget, a nedvességszivárgásokat, felderíthetjük a hiányzó szigetelést, felismerhetjük a túlmelegedő elektromos készülékeket és áramköröket, valamint teljes sötétben is láthatunk vele.

FLIRONE_Thermal_Imaging_car_engine

„A Cat S60 bejelentése óta csapatunk rengeteget dolgozott. Igyekeztünk minél több visszajelzést begyűjteni, többféle célközönség bevonásával, így a vízvezetékszerelőktől kezdve a lóidomárokig, az építészektől az építésvezetőkig, a tűzoltóktól a parkőrökig minden körülmények között igyekeztünk bevetni az okostelefont. A kapott visszajelzések fantasztikusak voltak.” – mondta el Peter Stephens, a Bullitt Group vezérigazgatója.

„A fejlesztői közösségről sem feledkeztünk meg, a Hackathon eseményen keresztül azon is dolgozunk, hogy a hőképalkotás sok más alkalmazás részévé válhasson. Ennek értelmében a Cat S60 hőkamera SDK-ját fejlesztői program keretében kiadjuk a következő napokban.”

JP_2844

A Cat S60 jelenleg a piacon kapható legvízállóbb okostelefon, mely egy órán át kibírja akár öt méter mélységben. A fizikai gombokkal víz alatt is használhatjuk a kamerát, ami további különleges felhasználási lehetőséget biztosít.

A Cat S60 Magyarországon 2016. július közepétől érhető el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Solve : *
11 ⁄ 11 =