Android Wear: a Google két új órával készül?

0

Úgy néz ki a Google mérnökei nem csak saját telefont építgetnek szép csendben, de a cég két órát is piacra dobna.

Az Android Wear lassan terjed. Az átlagembereknek tetszik, de sokan még a telefonjukat sem használják ki, nem hogy még egy eszközt vegyenek – ráadásul meglehetősen drágán adják ezen eszközöket. Persze az olyan tech őrültek mint én is, alap felszereltségnek gondolják – én is már a harmadik verziót nyúzom (most épp egy Huawei Watch-ot), de a tömegeket egyelőre úgy tűnik különösebben érdekli a dolog.

Az Android Central szerint így fognak kinézni az órák

Ez látható a nagy tech cégeknél is, a Samsung pl. kerek perec kijelentette, hogy őt bizony már csak a Tizen érdekli (a rendszerről bemutató videó és teszt ide kattintva érhető el), és sem az LG sem pl. a Huawei nem készül semmilyen órával a közeljövőben – már amennyire tudjuk.

Elindult viszont most egy pletyka, miszerint a Google saját kezébe venné a dolgokat, és rögtön két okosórával is megjelenne a piacon.

A készülékek kódnevei Angelfish és Swordfish, az előbbi lesz a nagyobb (43.5mm-es átmérő és 14mm-es vastagság), lesz benne GPS és LTE modul, kialakítása miatt pedig várhatóan kompatibilis lesz a szíjak nagy részével. Az oldalán 3 gombbal rendelkező óra egyfajta matt, sötétszürke színben érkezik majd, titánium árnyalatban.

Az óra felszereltségre tehát kísértetiesen hasonlít a (kissé kalandos utat bejárt) Watch Urbane 2nd Edition 4G LTE-re, nem lepődnénk meg, ha megjelenéskor nagyfokú egyezés lenne a két óra között.

A Swordfish egy kisebb méretekkel megáldott eszköz (42mm-es átmérőhöz 10.6mm-es vastagság társul), illetve kimarad mind az LTE mind a GPS modul. Dizánjra a Pebble Time Round juthat eszünkbe róla, mínusz a vastag káva – szerintem ez így telitalálat lesz. Ezen verzió 3 színben érkezik majd – (silver, titanium és a mostanság felkapott rose gold) és egyetlen gombot találhatunk az oldalán – viszont kompatibilis lesz a Google féle MODE szíjakkal (eltérően az Angelfish-től).

A hírek szerint az órákat az új Nexus széria bemutatása után leplezi le a Google, és az eddig szokásoktól eltérően a cég maga gyártja majd őket (tehát nem a Huawei, LG, HTC vagy a többi gyártó fog bábáskodni felettük).

Személy szerint kíváncsian várom a Nexus órákat, és Ti?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved