Lite-osított Honor 7. Megéri vajon?

Tavaly a Honor 7 tesztnél meglehetősen pozitív felhanggal zártam, hisz egy igencsak jó készüléket kaptunk – nem olcsón ugyan, de ár/érték arányban megfelelően eltalálva. Most itt van nálam egy Honor 7 Lite, és bár ez még jobb áron van, az olcsósításnak meg kell inni azt a bizonyos levét.

Na nem kell horrorisztikus dolgokra gondolni, csak igazából nem vagyok biztos benne, hogy ez a készülék olyan nagyon hiányzott a termékpalettáról. Na de nem szólhat minden a 300 ezres csúcskészülékekről, lássuk hát, mit nyújt a Honor 7 Lite – vagy más néven Honor 5c!

Vissza
Következő

Szoftver

A készüléken a frissnek mondható Android 6.0 fut, a szokásos EMUI-val nyakonöntve. Ha láttál már akár egy Honor-t is működés közben, akkor nagyjából mindegyiket láttad, (de kis túlzással igaz ez a Huawei-re is). A szokásos színekkel operáló dizájn abszolút nem mondható rondának, az általános sebesség is OK, bár azért érezhető néha, hogy a hardver eléggé pörgeti magát – főleg, ha sok folyamat fut a háttérben. Nem kapjuk tehát azért egy felső kategóriás készülék teljesítményét, de a pénztárnál sem kell annyi pénzt hagynunk cserébe…

A telepített programok nem kerülnek külön app menü alá, minden a kezdőképernyőn foglal helyet (ezt mondjuk én sosem tudtam megszokni, sok telepített programnál nekem inkább zavaró mint praktikus). A kezdőképernyő opciói között találhatunk 9 féle átmenetet, választhatunk 4×4 vagy 4×5-ös elrendezést az ikonoknak, és akár azt is beállíthatjuk, hogy rázással az ikonok szépen sorba rendeződjenek. A felület most is témázható, tehát igencsak személyre szabható a kinézet.

Az értesítési sáv intelligensen működik ami ez esetben azt takarja, hogyha van értesítés akkor azt, ha nincs akkor a gyorskapcsolókat gördíthetjük le fentről. Még olyan apróságok is beállíthatók, hogy az akkumulátor töltöttsége százalékos értékben ne az akku ikon mellett, hanem abban helyezkedjen el. Mit össze kellett anno romolni az I9000-es Galaxy S esetében egy ilyen funkcióhoz…

A kezdőképernyő egyébként használható normál illetve egyszerű módban is, ez utóbbi egy meglehetősen leegyszerűsített felület, akár még időseknek is ideális lehet (rajtuk kívül viszont nagyon nem látom a célcsoportot).

Alapból kapunk pár extrát, ott a File Commander (nem prémium) verziója, de előre telepítik az OfficeSuite-ot is, mint dokumentumkezelőt. Van diktafon, digitális iránytű és tükör funkció is (értelemszerűen az előlapi kamerát használva). A többi program a szokásos Google féle felhozatal, az összes többi alkalmazás iránti igényünket pedig nagyszerűen kiszolgálja a Play áruház ezúttal is.

A készülék kapott FM rádiót, szokás szerint a headset az antenna, így annak bedugása nélkül el sem indul. Vételi problémákkal nem találkoztam, a készülékhez adott headsetről viszont nem tudok nyilatkozni, mert a tesztelői dobozban ilyen nem volt, sőt, a doboz kialakítását elnézve lehet, hogy a kereskedelmi változatban sincs (?).

Vissza
Következő

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!

KÜLSŐ
SZOFTVER
HARDVER
KAMERA
Final Score
Kérlek írd be újra a neved

Solve : *
16 + 9 =