Akik olvassák az oldalt tudják, hogy személy szerint rajongója vagyok az okosóráknak, és bár a Samsung Tizen felülete sem volt rossz, az Android Wear lett az igazi befutó nálam.

Épp ezért is vártam a szeptembert, hisz már jó pár hónapja arról volt szó, hogy érkezik a ránc felvarrott kiadás a Huawei Watch-ra – nos, a rossz hír, hogy egyelőre még sem érkezik. Sőt, lehet, hogy nem is ez a legnagyobb rossz hír a rendszer körül.

Persze temetni az Android Wear-t még nagyon korai lenne, de jelenleg úgy néz ki, nem indul akkora lendülettel a dolog mint azt a Google, és az óragyártók szerették volna.

A sötét felhők akkor kezdtek el talán a leginkább gyülekezni, amikor sorban jelentették be a nagyobb cégek, hogy idén már nem terveznek piacra dobni egy Android Wear alapú okosórát sem. Aztán ott van a Samsung, aki inkább a saját, Tizen néven futó rendszerét favorizálja a hordható eszközök esetében. Na és a Huawei, az a Huawei, aki (véleményem szerint) az eddigi legszebb okosórát dobta piacra, pár napja kijelentette, hogy mivel a Google-től nem kapnak túl sok támogatást az Android Wear rendszerrel kapcsolatban, lehet, hogy hagyják is a francba az egészet, és inkább ők is a Tizen-t fogják használni a jövőben.

Szóval igazából azt látjuk amit már párszor az utóbbi években; a Google piacra dob valami relatív kész cuccot, ami körül nagy hype-ot csap, a gyártók ezen hype farvizén evezve eladnak pár millió terméket, aztán a Google szépen magára hagyja gyermekét (és pár millió vásárlót).

Az Android Wear 2.0 májusban került bejelentésre, azóta eltelt majdnem fél év, és simán benne van, hogy csak jövő májusban lesz elérhető. Ez azért véleményem szerint botrányos hozzáállás egy ilyen friss rendszernél, ha az Android is így haladt volna akkor rövid időn belül ment volna a kukába.

Mindenesetre aki akarja (és Huawei Watch vagy LG Urbane 2nd órája van) az ki tudja próbálni a most megjelent harmadik preview-t – fontos azonban megemlíteni, hogy az első két kiadás eléggé bugosra sikeredett, vélhetően a mostani sem hibáktól mentes, máskülönben akár meg is jelenhetett volna végleges kiadásként.

[totalpoll id=”17734″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved