Az Opera Max-ről nagyjából egy éve írtam egy kis bemutatót – és körülbelül azóta használom is napi szinten.

Mivel jó ideje 500MB-os mobilnet csomagom van, meglehetősen néznem kell, hogy munkába menet és onnan hazafelé mire is szórom el ezt a “hatalmas” mennyiséget.

Youtube és társai értelemszerűen kiestek, de a böngészésre is oda kellett figyelnem… Az Opera Max viszont bő 20%-ot minden nehézség nélkül megspórol, ami az én 500 megás csomagomnál cirka 100MB-ot jelent – ez azért valljuk be nem rossz, főleg, hogy ingyen van.

A mostani frissítéssel kicsit átalakult a program felülete, és bár az alap funkció nem változott, bejöttek a programajánlások, a kártékony programoktól való védelem, és bizonyos időközönként be kell lépnünk, hogy “időt nyerjünk” a szolgáltatás igénybevételéhez. Akiknek már megvolt a program, azok a frissítés után kaptam 90 napot, így addig nem kell foglalkozni a dologgal, de utána sem nagy sztori az időszerzés; egy nagy gombot megnyomva 12 órányi VPN használati lehetőséget kapunk. Az ominózus gombot annyiszor nyomjuk amennyiszer jólesik, és van egy virtuális kockadobás rész is, ahol szintén kapunk plusz órákat, amíg nekünk dolgozik a program.

Túlzottan nem értem a koncepciót megmondom őszintén, mert bár vannak olyanok, akik arra gyanakodnak, hogy a reklámbevételeket szeretné a cég növelni a sűrűbb belépéssel, én egyrészt nem láttam eddig reklámot, másrészt ha belépek egyszer, 5 perc alatt összehozok egy heti aktív időszakot, utána nem lépek be jó ideig, majd ezt hetente eljátszom anélkül, hogy reklámra nyomnék… akkor én most hol termeltem nekik a pénzt..? Sőt, gyakorlatilag azzal is szerzünk plusz másodperceket, hogyha hagyjuk futni a programot töltés közben, ilyenkor még szépen mutatja is ahogy gyarapszik a szolgáltatással kapcsolatos idő.

Szóval számomra kissé ködös az egész, de az Opera Max érdemeiből ez nem von le, hisz továbbra is spórol a megabájtokkal – és a nap végén úgyis ez a lényeg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved