Az októberi adatokat a Google nem tette közzé, de a novemberiek már meg is érkeztek – egészen pontosan a november 1-től november 7-ig terjedő időszakot mutatják a számok.

Ezek alapján elmondható, hogy a listában immáron megjelent a Nougat is, igaz nem túl acélos, 0.3%-os részesedéssel. A leghagnsúlyosabban jelenlévő rendszer most is a Lollipop a maga 34.1 százalékával, na és persze ott vannak a régebbi rendszerek is úgy mint a Jellybean (13.7%) vagy a KitKat (25.2%) – persze ezen utóbbiak esetében folyamatos csökkenésnek lehetünk a tanúi.

Látható az is, hogy még olyan “őskövületek”, mint a Gingerbread vagy a Froyo is képviseltetik magukat, előbbinek 1.3%, míg utóbbinak már csak 0.1% a részesedése az Android világban.

Látható tehát, hogy az újabb rendszerek terjedése abszolút nem egy gyors folyamat a robotos világban, vitathatatlanul felhasználóbarátabban megy ez kiharapott almáéknál – persze a korrektség kedvéért említsük meg, hogy ott lényegesen kevesebb típusú készüléket kell naprakészen tartani.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Solve : *
21 − 6 =