2016-11-27-21-34-15A reklámok körbevesznek. Tv, rádió, újságok, Internet… minden létező helyen, ahol csak tartalmat fogyasztunk, reklámokat is kapunk. Az utóbbi időben számomra pozitív változás állt be a netes reklámokat illetően; leginkább olyan dolgokat látok, amik még érdekelhetnek is. Ez persze annak köszönhető, hogy a Google figyeli merre járok, mire keresek rá, és ahhoz szabja a számomra megjelenítendő reklámokat.

Ezzel együtt néha a hócipőnk tele lehet a különféle villogó és vásárlásra buzdító szövegekkel, és jó lenne ezeket eltüntetni – főleg mobilon, ahol még az adatforgalommal is spórolhatunk, havi lebontásban nem is keveset.

A fenti problémára nyújtat megoldást az Adguard, mely talán a leghatékonyabbnak mondható manapság. Ugyan ez év eleje óta a Samsung igen hatékony saját megoldást kínál a saját készülékeit illetően, az Adguard sokkal testre szabhatóbb – és nem csak a Samsung saját böngészőjében működik értelemszerűen, hanem mindenhol.  Ennek megfelelően tehát az összes böngésző, RSS olvasó, de még a Youtube is megregulázható – már ami a reklámokat illeti.

A programot a cég saját oldaláról lehet letölteni, a Play áruházban csak egy Samsung böngészőkhöz jó változata van fent. Ennek oka a Google szigorítása, melynek értelmében alig tűrnek meg áruházukban hirdetésblokkoló applikációt – érthető, hisz a cégnek baromi nagy bevétele van a reklámokból, nem fogják maguk alatt vágni a fát csak azért, hogy a usernek jó legyen…

A program már csak azért is nagyszerű, mert nem igényel root hozzáférést, ami bizony manapság, ebben a Knox-szal terhelt világban nem elhanyagolandó szempont.

És mivel most mindenféle Black Friday és egyéb cyber okosságok vannak, igencsak jó áron kaphatjuk meg a programot; ide kattintva cirka 800 Ft-ért (175 RUB) lehet a miénk a mobilos litetime licenc (de az Android + Windows pakk sem drága).

Mire vársz még? 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved