Kezdjük az elejéről, hogy mi is az a MOBA? A MOBA betűszó a Multiplayer Online Battle Arena kifejezés rövidítése, ami tükörfordításban többszereplős internetes csataaréna. Legismertebb PC-s MOBA a League of Legends, ám mobilra is találunk hasonlót, például a Vainglory.

Visszatérve a Realm of Valor-ra, játék teljes mértékben ingyenes. A készítők állítása szerint, a játék kimenetele csak a csapatunkon és a stratégiánkon múlik, pénzért cserébe semmilyen plusz esélyt nem kapunk és ez nem is fog változni, a fair játék érdekében.

Jelenleg 21 hős van a játékban, minden héten kapunk 5 ingyenes hőst, ha van elég játékbeli pénzünk, akkor vehetünk újat. A játszható karaktereket 6 osztályba tudjuk csoportosítani, van Tank, Warrior, Assassin, Mage, Archer és Support. Minden hőshöz csatolhatunk egy plusz skillt. Játék közben a begyűjtött aranyból vásárolhatunk felszereléseket és ezeket a játék előtt testre is szabhatunk az igényeinknek megfelelően. Persze kapunk egy előre beállított csomagot is, de kedvünk szerint változtathatjuk, hogy nagyobb sebzéses cuccokat ajánljon vagy inkább több védelem legyen vagy ahogy akarjuk kedvünk szerint. Kapunk egyfajta “rúna” fát(Arcana néven található a játékban), ahol további bónuszokkal erősíthetjük a hősünket. Minél magasabb szintűek vagyunk, annál több “rúnát” adhatunk hősünkhöz.

A karakterünk a képernyő bal oldalán található virtuális kontrollerrel irányíthatjuk, jobb oldalt találhatók a támadások és az általunk választott skill. Az irányítás a beállításokban testre szabható. Egyes támadásokat szintén lehet irányítani. Bal felső sarokban találjuk a térképet, alatta egy kis kosár ikont, ahol ha összegyűlik elég arany, akkor menet közben tudunk vásárolni felszerelést hősünkhöz. Jobb felül eredmény jelző, alatta jelölők, hogy támadást, védelmet vagy gyülekezőt tudunk összehívni, valamint itt kapunk egy csevegő ikont is. Ha engedélyezzük, még játék közbeni beszélgetésre is van lehetőségünk.

Több játékmódra is van lehetőségünk. Mehetünk 5v5, 3v3, 1v1 valamint hamarosan bekerül a Death Match mód is. Játszhatunk Botok ellen is, de gyakorló pálya is van. Ha rendelkezünk 5 saját hőssel, akkor Ranked meccseken is részt vehetünk. Host Game játékmóddal, a barátinkkal létrehozhatunk egy csapatot, hogy velük szálljunk szembe más csapatokkal, vagy akár egymás ellen játszhatunk.

Csatlakozhatunk Team-ekbe, egyfajta klánokba is. Van lehetőség teamek létrehozására is, ami nem ingyenes. Magyar teamek is találhatóak, így aki szeretne hosszabb távon játszani, azok könnyen találnak megfelelő csapatot.

Több lenyomott meccs után sem találkoztam semmilyen hibával, fagyással, hálózat akadással, ettől függetlenül ne felejtsük hogy béta lévén, előfordulhatnak hibák a játékban, de bátran ajánlom annak aki szereti az eféle játékokat.

Érdekességként egy 12 perces 5v5-ös menet, körülbelül 5MB adatforgalommal jár, így aki mobilneten játszana, az könnyen számolhat vele meddig fog kitartani a csomagja.

1 hozzászólás

  1. Egy kérdésem lenne csak hogy valaki nem e tud arról hogy mikor jelenik meg hivatalosan a béta ios készülékekre ? Vagy már csak mikor ki jön a végleges az jelenik meg ios on?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here