De visszatérve a játékhoz. A Honfoglaló idén váltott új üzemeltetőre, újult meg, kapott egy teljesen új felületet. Jó pár évig nem játszottam vele, de most hogy telefonra is elérhető lett, gondoltam kipróbálom. Mint ahogy a Honfoglaló Facebook oldalán is olvasható, nagyon megoszlanak a vélemények az újításokról. Van akinek tetszik, de nagyrészt nyomdafestéket nem tűrő jelzővel illetik.

Véleményem szerint nem lett rossz. Igaz, nem vagyok nagy játékos, de iszonyatosan zavaró, hogy van 75 “pontom”(játékban fegyvertárnak hívják) és egy villámháború, hosszú hadjárat, junior játék 15 pontba kerül, egy mini bajnokság 30-ba. A pontok folyamatosan töltődnek vissza, de ha elfogy és nem akarunk várni, 20.000 aranyunkba kerül. Ha nincs aranyunk, természetesen vehetünk. Szerencsére ha létrehozunk különszobás játékot, hogy összemérjük tudásunkat, az csak 3 pontba kerül és ha ezt elosztjuk egymás közt, akkor addig könnyedén vissza töltődnek a pontjaink.

Másik zavaró tényező volt számomra, hogy maga a telefonos változat teljesen ugyan az, amivel a böngészőben játszunk. Egy 5,7 colos kijelzőn vannak is akadnak olyan gombok, amit nem egyszerű egy ujjal használni, de szerencsére ez nem magában a meccs közben található.

Új felhasználóként kezdtem a játékot. Kaptam egy várat, majd ahogy nyerem a meccseket, ez a vár szintet lép. Jönnek a várba emberek, akik valamilyen úton-módon segítenek a meccsekben. Nézzük a kovácsot, kettes szinten gyárt napi 1 kalapácsot. Ezt a kalapácsot meccs közben ha aktiváljuk, a választási kérdésekben 2 választ elvesz, így 2 közül kell kitalálnunk melyik a helyes. Sajnos ezeket a plusszokat sok arany ellenértékében tudjuk fejleszteni, hogy gyorsabban termelődjenek, így aki bőven fizet a játékban, jóval nagyobb esélye van ellenünk.

Összességében remek unaloműző tud lenni, hibák nagyon ritkák, nem fagy le, nem lép ki. Ha még ráálnak arra, hogy optimalizálják kisebb kijelzőre, azzal sokat segítenének a mobilos játékosoknak.

Ha van hely, a Play áruházban elfogadjuk hogy belépünk tesztelőnek és már tölthetjük is a játékot:

Honfoglaló
Honfoglaló
Developer: THX Games Zrt.
Price: Free

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here