Egye ideje nálam van a Huawei Nova néven futó készüléke, mely leginkább hölgyeknek ajánlható – de persze nem csak nekik. Lássuk hát, hogy mire képes!

Vissza
Következő

Szoftver

A 6.0-ás Androidon alapuló szoftver olyannyira klasszikus Huawei, hogy ezúttal sok szót nem is fogok vesztegetni rá. Lényegében pont olyan mint a többi Huawei esetében (elég az egyik tesztjét elolvasni és máris képben leszel). Ami általában az emberek számára a legzavaróbb az az, hogy nincs külön program lista – minden telepített alkalmazás ikonja ömlesztve kikerül a kezdőképernyőre. Persze kis időt rászánva és ezeket az ikonokat mappába rendezve egész letisztult dolgokat lehet összehozni, de nem mindenki szeret ezzel szórakozni.

Nekik igazából egy alternatív Home felület lesz a megoldás, erre a célra melegen ajánlom például az általam is használt Nova Launchert (jah, itt még a név is megy a készülékhez… 🙂 ).

Nova Launcher
Nova Launcher
Developer: TeslaCoil Software
Price: Free

A Huawei-nek szokása telerakni mindenféle programmal az alap rendszert, és tulajdonképpen nincs ez másként most sem.

Persze ha egy gyártó elkészíti saját alap programcsomagját amiben van file kezelő, jegyzetelő alkalmazás és mondjuk diktafon, akkor azt minden készülékében alkalmazni fogja – és ezúttal is megtaláljuk a fenti programok Huawei megfelelőit.

Egyre kevesebb készülékben található FM rádió, itt viszont megvan, akárcsak a Címkevarázs néven futó alkalmazás, mellyel NFC címkéket programozhatunk, hogy automatizáljuk kissé a mindennapi dolgokat.

Érdemes még megemlíteni a NewsRepublic néven futó RSS gyűjteményt, mely érdeklődési kör alapján mutatja nekünk a friss híreket – akár a zárképernyőn is. Ez utóbbi funkciónak még idősávot is megadhatunk, hogy mikor nem szeretnénk semmilyen ezzel kapcsolatos dolgot látni.

A felület szokás szerint témázható, ez sem számít már újdonságnak, mint ahogy az itt Telefon kezelőnek elnevezett részleg sem, ahol tárhelyet tudunk felszabadítani, illetve rendszert optimalizálni. Ide került még a Zaklatásszűrő is, amiben van fekete- illetve fehér lista is, és a forgalomkezelőt is innen nyithatjuk meg.

A Beállítások részben szabadon állítgatható a színhőmérséklet, illetve itt is helyet kapott egy mostanság egyre inkább előtérbe kerülő funkció, a kék fény szűrése. Ez utóbbit lehet egy kapcsolóval (de)aktiválni, sajnos időzítő (amiben megadhatnánk, hogy mondjuk este és reggel között automatikusan ki/bekacsolja a rendszer eme funkciót) nincsen.

Az ujjlenyomat-olvasó ezúttal is több funkciót is elláthat az azonosításon kívül; exponálhatunk vele, hívást fogadhatunk, vagy a reggeli ébresztőt lőhetjük ki segítségével. Ezen kívül húzással érhetjük el azt, hogy legördüljön az értesítési sáv, de a fotókat is tudjuk jobbra-balra húzkodással váltani.

 

Vissza
Következő

1 hozzászólás

  1. Egy hónapja ilyet nyúzok. Szerintem nagyon jól optimalizált a szoftver, minden pörgősen hasít. A gyártó által felpakolt appok egy jó része szerencsére törölhető, ami meg nem, és nincs rá szükség, az a szokásos módon tiltható. Az üzemidő nálam kiváló úgy, hogy megy folyamatosan a mobilnet és wifi, viszont facebook, viber és hasonló akkuzabáló progi nincs rajta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!

KÜLSŐ
SZOFTVER
HARDVER
KAMERA
Final Score
Kérlek írd be újra a neved

Solve : *
11 − 5 =