- Ha kedveled az oldalt, segíts egy Like-kal! -

Galaxy S8 lázban ég a világ, elindultak ugyanis a kiszállítások az újdonsült tulajdonosok felé – akik közül többen csalódottságuknak adtak hangot.

Már voltak hírek arról, hogy a Samsung új zászlóshajója, az S8 koreai variánsai között bizony elég nagy számban akadnak olyan darabok, melyek kijelzője pirosas árnyalatban játszik – főként fehér háttérnél érhető tetten e csodás tulajdonság.

A képen balról jobbra: egy normális színvilágú kijelző, két pirosas árnyalatú, és referenciának egy Nexus 5X

Ma viszont már a hazai vásárlóktól is érkeztek fórumbejegyzések, miszerint kinek jobban, kinek kevésbé, de bizony látható, hogy valami nem ok a kijelzővel…

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy ez most szoftveres vagy hardveres eredetű jelenség-e, értelemszerűen ha előbbi, akkor viszonylag könnyen és gyorsan fogja orvosolni a gyártó. Ha viszont hardveres, és tényleg nagy számban előforduló jelenséggel állunk szemben, akkor a Samsung a Note 7 akkumulátor fiaskója után újabb problémával fog szembesülni – és akkor már biztos, hogy nehéz lesz meggyőzni a vásárlókat arról, hogy ők bizony mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenki elégedett legyen…

Aki érintett, tehet egy próbát:

  • üsd be a *#15987# kódot a tárcsázóba, és játssz egy kicsit a színegyensúllyal, hátha segít enyhíteni a dolgot
  • üsd be a *#7353# kódot, majd válaszd a TSP DOT mode-ot, hogy ellenőrizd a kijelző árnyalatát

Ha új tulaj vagy, akkor nálad mi a helyzet, minden ok az S8-cal?

FORRÁSAndroid Authority
Előző cikkAz Android az új Windows
Következő cikkSzámítógép a tenyeredben
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. Jelenleg egy Samsung Galaxy S7 Edge-et használok telefonként, egy Teclast X98 Air 3G-t tabletként, a cikkek pedig egy Samsung S24E370DL monitoron születnek, mely töltőként is funkcionál az S7 Edge számára. :) Kiegészítőként egy Huawei Watch a társam a mindennapok során.