[bemutató] Samsung Level U Pro ANC

A Samsungnál egy most futó akció keretében jó áron sikerült lecsapnom erre a Bluetooth headsetre, így megosztanám mik a tapasztalataim vele

-

Kis kitérő amiben előre bocsájtom: nem vagyok audiophile. Persze szeretem a minőséget és a jó hangzást, de nem veszek kifejezetten aranyozott csatlakozóval ellátott 3.5mm-es kábelt, mint ahogy házimozi gyanánt is megteszi egy ~100 ezresbe kerülő soundbar.

Persze az idők során megtanultam, hogy olcsó húsnak híg a leve, így egy bizonyos szint alá egész egyszerűen nem érdemes menni – ezért is vettem meg anno a Samsung Level U bluetooth headset-ét (nem, ez még nem a tesztben lévő Pro változat volt). Szép is, jó is, csak nekem egész egyszerűen halk, a buszból és a mellettem 23 megállón át telefonáló nőszemélyből többet hallok néha mint a zenéből (kis túlzással persze), így mikor megláttam, hogy egy 35 ezerbe kerülő, az enyémnél frissebb és fejlettebb Samsung headset 20 ezerért megvehető, nem gondolkoztam sokat.

A csomagolás semmi extra, letisztult és plusz tartozékoktól mentes

És akkor elérkeztünk tesztünk alanyához, ami a Level U Pro ANC névre hallgat. Létezik egy ANC utótag nélküli variáns is, az egyébként annyiban különbözik, hogy nem tartalmaz aktív zajszűrést (innen a rövidítés: Active Noise Cancelling). A funkcióról később, lássuk a külsőt.

A nem túlcsicsázott doboz nem sok mindent rejt; a headseten kívül kapunk még 3 eltérő méretű gumiharangot (érdemes egyébként minden headsetnél végigpróbálgatni ezeket, mert hatalmas különbségek vannak hangzásban, lévén az emberek füle anatómiailag igen sokféle lehet), egy manual-t, és egy microUSB/USB töltőkábelt. Utóbbit ki sem bontottam igazából, van egy állandóra rendszeresítve az asztalon, így a Level U Pro is onnan táplálkozik majd a jövőben.

A bekapcsoló gomb kissé nehezen billen át, ez szerintem visszalépés az elődhöz képest

Maga a headset sportos kialakítással bír, a gyártó igyekezett egyensúlyozni a sportosság és az elegancia határán. Igazából sokkal jobban nem is lehetne összehozni a két stílust, akár futni mész akár casual cuccban fülledsz a metrón, nem fognak kinézni maguk közül az urak és hölgyek. Én feketében vettem de elérhető fehér színben is, szerintem mindkettő szép. A forma semmi különleges, a nyakba tehető polikarbonát fő egység (mely egyébként P2i nano bevonatot kapott, hogy ellenálljon a ráfröccsenő víznek és izzadtságnak) tartalmazza az akkumulátort és a rezgőmotort, és ebből lóg ki két vezetéken a fülhallgató pár.

A súlya senkit sem fog összeroppantani, igazából észre sem veszed ha egy sötét sikátorban lelopják rólad kedves egyetemista fiatalok.

Az aktív zajszűrő kapcsolója a bal oldalon található

Gombokból akad egy pár; a bekapcsoló gomb a nyakpánton, a felvevő/Play/Pause gomb és a hangerő gombok pedig a jobb oldali nyúlványon kaptak helyet. A bal oldalra került a zajszűrés ki és bekapcsolásáért felelős gomb, ez egyébként átprogramozható Bixby-vel való beszélgetésre vagy adott a Talk-In funkció (erről is később írok majd).

A fülhallgató mágneses összekapcsolódása már az első Level U-ban is megvolt, itt viszont végre funkciót is kapott: hívást tudunk felvenni/letenni, vagy a zenelejátszás szünetelhet/folytatódhat automatikusan, attól függően, hogy összetapad-e a két egység avagy sem. Ez egyébként kikapcsolható dolog, de szerintem jópofa és könnyebb így használni.

A jobb oldalon találhatók a főbb kezelőszervek

A zajszűrést már említettem, de lényegében mi is ez? Arról van szó, hogy bár ez az agybadugós koncepció eleve sok zajt kizár az életünkből, mi van, ha jön egy még nem felújított de működőajtókkalrendelkező régifajta ezáltal baromi hangos metrószerelvény? Vagy Mari néni aki Sári nénivel mellénk ül, és mindketten nagyothallanak de sok megbeszélnivalójuk van? Ne adj Isten repülőgépről kívánjuk megtekinteni az alant elterülő vidéket? Hát akkor megnyomjuk a gombot, hogy na aktív zajszűrés kezdd el amire teremtettek, és máris nem hallunk nagyjából… semmit. Kivéve persze a Despacito-t ami máris teljes nyugalommal düböröghet a dobhártyánk felé elnyomva Sári nénit metróstól és repülőgépestől együtt (kis képzavar, tudom).

Na jó azért némi nagyon hangos és brutális zaj átszűrődik, szóval amikor az emberek már fetrengenek a földön a magas hangnyomású tömegoszlatótól akkor azért szemöldökünket kérdőn felvonva mi is fogunk hallani valamit deszpaszítózás közben. A Samsung szerint a külső zajok jelentős részét kiszűri nekünk az algoritmus, cserébe benyel egy kicsit az akksiból, ez szerepel ugyanis Samsungéknál a termékoldalon: “Akár 6 óra (ANC Be), Akár 8,5 óra (ANC Ki)”. A készenléti időbe még jobban beleharap a funkció, 20 óra ugyanis mindössze, amit bekapcsolt ANC esetén bír az eszköz, míg kikapcsolt zajszűréssel ez lehet akár 300 óra is. Érdemes figyelni tehát arra, hogy tényleg csak akkor használjuk, ha nagyon indokolt, és szeretnénk cirka 20 decibelt elcsalni a külvilágból.

Van benne erő és kiválóan elszigetel a külvilág zajaitól

A megfelelő méretű harang persze e funkció nélkül is elvégzi a zajkiszűrés nagy részét, ami néha lehet akár kevésbé áldásos hatású is. Például a járdáról lelépve ajánlott meghallani a sikolyokat és a ránkdudáló kamionost, különben az egészségre ártalmas dolgok is történhetnek velünk. Na itt jön képbe a Talk-In funkció, ami bekeveri nekünk a külső zajokat a muzsika mellé. Így lesz egy sikolyból, Despacito-ból és kamion dudából álló mixünk, amire már lehet felkapjuk a fejünket.

A cucc tehát tud pár okosságot, vállalhatóan néz ki, és (így akciósan) az ára is tűrhető.

Na de milyen hangja? Mert hát mégiscsak egy headset, szóljon már valahogy… és mindenki megnyugodhat, mert a Samsung Level U Pro ANC jól szól. Van benne mély, hallani fogjuk a magas hangokat és a középtartomány sem vész el. Marketingnyelven ez úgy hangzik, hogy

  • Két nagy teljesítményű hangszóró: egy 13 mm-es dinamikus és egy 13 mm-es piezo sugárzó. Tisztább hangzás a mély, közepes és magas frekvenciákon egyaránt.
  • Az UHQ-hang (96 kHz/24 bit) még a CD-minőségnél (44,1 kHz/16 bit) is jobb hangminőséget biztosít. Az UHQ-BT technológia minimálisra csökkenti a hangveszteséget, így még gazdagabb hangzást élvezhetsz – mintha ott lennél a stúdióban, amikor a zenészek a felvételt készítik!

Szóval ilyenek. Az UHQ hangot egyébként nem minden készülék esetében tudjuk majd aktiválni, S8-nál értelemszerűen nem volt gond, S7 sorozat is támogatott, és talán az S6 esetében is ok a dolog. Ha mégsem menne nagyon nem kell szomorkodni, mert oltári nagy különbséget nem véltem felfedezni. Bizonyos stílusoknál (ami jellemzően nem a tücctucc kategória, inkább az éneklős vidámságok) mintha valóban kisimult volna kissé a hangkép, lett egy kis tere a hangnak, de a marketing itt is erősebbre sikerült mint a valóság.

Amit viszont próbából benyomtam az a 3D hanghatás volt – ez elég kellemessé varázsolta számomra a hangképet, de persze kinek mi jön be.

Igazából elégedett vagyok a cuccal, így egy huszast megért, 35-öt biztos nem adnék érte (meg más fülhallgatóért sem, otthoni fejhallgató az más sztori persze).

Részemről ajánlott, akit érdekel az a Samsung Experience Store-okban talál még pár darabot (nem, ez nem egy fizetett reklám volt. Sajnos).

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Legutóbbi cikkek

Kiszivárgott a Galaxy S20 FE infógrafikája

Amiről gyakorlatilag minden fontosabb infó leolvasható

Nyílt forráskódú lesz a Huawei operációs rendszere, a Harmony OS

Megújult az EMUI, a festőművész ihlette 11-es kiadás már teljesen személyre szabható: akár a ruhánk színéhez is igazíthatjuk a kijelzőt

Új okosórákat, vezeték nélküli fülhallgatókat és notebookokat mutatott be a Huawei

Érkezik a Watch GT 2 Pro, a Watch Fit, két új, vezeték nélküli fülhallgató, a Freebuds Pro és a Freelace Pro, valamint két új notebook, a MateBook X és a MateBook 14 2020 is.

[teszt] HUAWEI Watch GT 2 Pro

A Huawei új okosóráját pár órával ezelőtt jelentették be, de volt szerencsém az elmúlt 1 hétben tesztelgetni. Lássuk szerintem milyen lett!

Elsőrangú navigációs alkalmazással bővült a Huawei alkalmazásboltja

A TomTom Go Navigation offline módban is működik.

Bemutatkozott a Galaxy Note20 és Galaxy Note20 Ultra 5G

A Galaxy Note20 sorozat tagjai az eddigi legerősebb Note készülékek, amelyek kiemelkedően hatékony munkavégzést és professzionális játékélményt...

Legutóbbi tesztek

[teszt] HUAWEI Watch GT 2 Pro

A Huawei új okosóráját pár órával ezelőtt jelentették be, de volt szerencsém az elmúlt 1 hétben tesztelgetni. Lássuk szerintem milyen lett!

|bemutató| Jabra Elite 65t

Jó hang, stabil működés és szép hangzás elérhető áron - ez a Jabra Elite 65t, bő 1 év használat után.

[bemutató] Samsung Galaxy Watch Active 2

Az okosórák piaca távolról sem úgy...

További érdekes cikkekHASONLÓ
Ezek is érdekelhetnek