Vissza
Következő

Szoftver

Az első találkozásom az Oreo rendszerrel ide köthető a Mate 10 Pro-hoz; ez volt az első olyan készülék a kezeim között, ami már az új Androidot futtatja. Mivel elég sok változás a motorháztető alatt történt, így a felhasználói felületen nem feltétlenül érhető tetten az Oreo jelenléte. Na és persze a gyártók is saját felületekkel különböztetik meg a készülékeiket, esetünkben az EMUI 8-as verziójával találkozhatunk a telefonon.

A külsőt időről időre csiszolgatják itt is, de a fő dizájn vonal maradt az eddig megismert, így tehát hatalmas változásokra ne számítsunk.

A szoftver extráiként említhető a Microsoft fémjelezte valós idejű fordító, mely képes képről, beírt szövegből vagy a mikrofont használva pár másodperc alatt a megadott nyelvre fordítani. Ha képet készítünk az alkalmazáson belül, akkor egy egészen frappáns megoldással, az eredeti képre írja a program a szöveget, és ami külön jó hír, hogy magyarul is tud. Persze nagyjából Google fordító minőségre számítsunk, de ha semennyire sem beszéljük az adott nyelvet, akkor támpontnak simán jó lehet.

A Huawei Egészség 8-as verziója mint a neve is elárulja egy fitnesz alkalmazás – elvileg külső eszközről támogatja a pulzusmérést is, de a Miband 2-met nem találta meg. Log-olható még az adott edzés típusa, a megtett távolság vagy a testsúlyunk is, de azért elég alap tudással rendelkezik a komolyabb programokkal összehasonlítva.

A Hangrögzítő alkalmazásban 3 különféle szituációt is alkalmazhatunk (Találkozó, Interjú, Normál) ahol az adott helyzetnek megfelelően dolgozza fel a szoftver a kapott hangot.

A fent lévő infra port szoftveres társa az Okos Vezérlő, melyben alapból rengeteg gyártó annál is több készüléke található meg – ha mégsem lelnénk rá saját készülékünkre akkor sincs baj, mert a szoftver tanítható az eredeti távirányítóval, így annak parancsait tudjuk leklónozni.

A Telefonkezelő az a program, ami nanapság már egy készülékről sem hiányozhat; ez felel a tárhely tisztításáért, a blokkolandó számok kiválasztásáért, de többek között van itt egy víruskereső is, ami konkrétan az Avast megoldását használja. Továbbra is felhívnám a figyelmet a múltkori kis szösszenetre, terjesszétek mert szinte mindennap találkozom valakivel, aki nem érti miért lett magas a telefonszámlája.

Maga a felület egyébként témázható, rengeteg ikonpakk és háttér tölthető le a készülékre, kicsit felfrissítve a gyári megjelenést.

Vissza
Következő