Egy ideje a két szélén lehajlított kijelző a trend a felső kategóriában – és bár magam is egy ilyen készüléket használok, azt el kell ismernem, hogy a geek faktoron túl olyan nagyon sok értelme nincs a dolognak (de legalább lehetetlen üvegfóliát is találni ezekre).

Pár éve kezdtek felbukkanni az első olyan koncepciók, amiben már félbehajtott, még tovább menve több részre hajtogatható kijelzők kapták a főszerepet.

Mindezidáig olyan nagy mozgolódás nem volt az ügyben, az elmúlt pár hónapban viszont elkezdtek megint szállingózni a hírek – leginkább a dél-koreai cégek háza tájáról.

Most itt van ez a két LG szabadalom, melyeknél világosan látszik, miként halad majd előre az elképzelés. A mostani (és vélhetően a közeljövőben elérhető) akkumulátorok miatt hiú ábránd lenne csuklóra feltekerhető csupa kijelző eszközöket vizionálni – persze pár éven belül vélhetően az is meglesz, de addig végig kell járni az evolúciós lépcsőfokokat és minden most még hiányzó (vagy csak papíron létező) technológiát át kell ültetni a gyakorlatba is.

A két koncepció meglehetősen hasonlít, igaz az egyik leginkább az értesítések megjelenítése miatt szerepet – az viszont tisztán látszik mi lehet a legnagyobb előnye a megoldásnak; el lehet felejteni a tableteket jelenlegi formájukban, hisz a feleakkora telefonokból is ki lehet majd “hajtogatni” a 10′ körüli kijelzőket. És ez azért ha belegondolunk önmagában elég nagy fegyvertény, én legalábbis kíváncsian várom, mikor lesz a dologból kézzelfogható termék (tippre a Galaxy S10 környékén)…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here