A Mobile Word Congress minden évben az a hely, ahol a gyártók megmutatják az adott évre miként képzelik el a termékpalettájukat, na és persze mindenki az ott megjelenő újdonságokra csorgatja a nyálát.

Ami az LG-t illeti a februári rendezvényen vélhetően nem sok nyálcsorgatásra adnak majd okot, lévén a közelmúltban bejelentették: kukába dobták az összes eddigi tervet ami a G7-et illeti, és az alapoktól tervezik újra az egészet.

Érdekes hír ez, hiszen én személy szerint a Samsung Galaxy S9-től inkább csak egy komolyabb ráncfelvarrást várok nem teljes paradigmaváltást, így elképzelni sem tudom milyen rosszak voltak a mostani tervek amiket kukázni kellett. Persze nem csak a Samsung a nagy ellenfél, ott van az élvonalban játszó Huawei is. Úgy tűnik az LG bármit is rakott eddig össze azt nem érezték késznek arra, hogy csúcskészülékként aposztrofálják – meglehetősen ritka, hogy ilyenkor dobjanak ki mindent az ablakon.

Már csak azért sem szerencsés ez számukra, mert mire mégis kijönnek valamivel addigra már az S9 hónapok óta a piacon lesz, és így rengeteg potenciális vevőről lemondanak. Biztos nem volt könnyű tehát a döntés, de hogy mégis valamivel képviseltessék magukat a jelenlegi zászlóshajó V30 fog kapni némi AI ráncfelvarrást – a mesterséges intelligencia a marketingesek számára napjainkban legalább annyira eladható mint pár évvel ezelőtt a 3D (vagy hogy a tévés példánál maradjak manapság a 4K/HDR ilyen hívószó).

Kíváncsian várom, hogy az LG ha nem is most, de az év későbbi felében milyen készüléket fog letenni az asztalra. Kockázatos utat választottak, de kívánom nekik, hogy bejöjjön az elképzelésük…

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here