A telefonok és úgy általában a minket körülvevő tech cuccok nem csak úgy lesznek a semmiből. Komoly tervezés és rajzolgatás előzi meg a gyártósorok üzembe lépését, na és persze az is általános, hogy hetekig/hónapokig használnak egy adott kialakítást csak azért, hogy aztán kukázzák az egész koncepciót és valami újat próbáljanak ki.

Ivy Ross, a Google termékek kinézetéért felelős vezető tervező

A készülékek hardvere mellett a külsők tervezése is egy izgalmas világ, bár ebből az átlag felhasználó vajmi keveset lát. Pedig érdekes látni, hogy egy-egy adott készüléknél mennyit számítanak olyan apróságok, mint a kamera modulok áthelyezése a másik oldalra, de a készülék sarkainak kerekítése vagy épp szögletessége is nagyban meghatározza sz összképet. Márpedig ez egy fontos terület, hisz esetenként milliós nagyságrendű eladásoktól is eleshet a cég, ha nem találja el azt a formát, ami a többségnek nagy eséllyel tetszeni fog.

Pár kép erejéig ezúttal a Google féle Pixel 2 XL külső jegyeinek alakulását nézhetjük meg; érdekes látni milyen apró különbségek fedezhetők fel az egyes verziók között, mégis a végeredmény jelentősen eltér az egyes darabok között.

 

Ha esetleg valaki a Google vezető tervezőjével készült riportot teljes egészében szeretné elolvasni, akkor a Google blogon megtalálható.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here