A készülékek matricázása, skinezése nem új keletű dolog; évek óta léteznek cégek, akik különféle eljárással nyomtatott skineket árulnak. Kezdetben ezek sima felületű matricák voltak, melyekre kerülhetett egyedi kép, de gyakoribb volt a karbonminta és a különféle színek.

Mára már ott tart a dolog, hogy kiváló minőségű 3M alapanyagon kaphatunk betonra, fára de akár sárkánybőrre hajazó megoldást is. A saját S8-asomon szinte a kezdetektől rajta van egy Dragonskin fantázianéven futó darab; érdekes, hogy nekem már a képekről (és később élőben ez csak erősödött) inkább elszenesedett fának hatott ez a textúra – persze kinek lenne viszonyítási alapja, hogy valójában mennyire hasonlít sárkánybőrre? 😉

A mostanság elterjedt üveg hátlapok bár szépek de sérülékenyek, emellett még csúszósak is – így adta magát, hogy felpimpeljem valamivel a készüléket.

A dbrand is persze folyamatosan bővíti a kínálatot, így én sem bírtam magammal, és egy újdonságot is berendeltem tőlük; ez Black Camo néven fut és egyfajta terepmintás felületet takar, némi textúrázottsággal.

A felrakástól nem kell tartani, ugyanis pofon egyszerű – lényegesen könnyebb felrakni egy ilyen skin-t, mint mondjuk egy kijelzővédő fóliát. A gyártó kiválóan vizsgázik ami a méretrevágást illeti, sehol sem találunk oda nem illő kivágásokat vagy kerekítéseket. Ha fent van a skin és kisimítgattuk az esetleges légbuborékokat, akkor érdemes a sarkokat hajszárítóval felmelegíteni, és egy puha nem szöszölő ronggyal átnyomkodni – ezzel elkerülhetjük az esetlegesen a széleken érezhető kellemetlen tapintást.

Véleményem szerint jól néz ki és a készülék fogásán is javít, így ha nem sajnálunk pár ezrest efféle megoldásokra akkor mindenképpen ajánlott kipróbálni.

Ha pedig igazán elkapna minket a gépszíj akkor a gyártó kínálatában találhatunk akár játékkonzolokra is skineket – a rengeteg elterjedtebb telefon típus mellett.