Ha vannak gyerekeink akik már abban a korban vannak, hogy okostelefont nyomkodnak az órán a szünetekben, akkor már biztosan felmerült bennünk, hogy jó lenne néha tudni, mégis merre császkálnak a neten, milyen programokat töltenek le, ésatöbbi.

Na nem a beteges nyomonkövetésre gondolok, de van az az egészséges szint, amit mondjunk szeretnénk tudni egy tizenéves gyerek netezési szokásairól. Mert a nevelés egy dolog, a haverok egy másik, és akkor még nem is beszéltünk a sajnos elég magas számban létező idiótákról akiknek létezésük egyik alappillérét adja, hogy valamiképp ártsanak gyerekünknek.

Szóval pont a fentiek miatt született meg a Google Family Link (itthon Google Családi kapcsolat néven fut az áruházban), amellyel nyomon tudjuk követni gyermekünk okostelefonos használati szokásait. Például ha nem szeretnénk, hogy csakúgy bármit letöltögessen az áruházból, akkor először egy értesítést kell elküldenie felénk, hogy mit szeretne letölteni – maga a folyamat pedig csak akkor indul el, ha mi erre jóváhagyólag ráböktünk.

Vagy mondjuk lehetőségünk van úgymond deaktiválni a telefont este 9 után, hogy reggel 7-től újra használható állapotba kerüljön a készülék. Ezen kívül heti és havi jelentésekből láthatod, hogy mennyi időt tölt a gyerek a kedvenc alkalmazásaival, és napi maximális képernyőidőt állíthatsz be.

Szóval jó pár olyan hasznos funkció felett rendelkezhetünk amik fölött egyébként problémás vagy lehetetlen lenne…

A szülőknek minimum Kit Kat (4.4) és újabb verziójú Android-eszközre lesz szüksége, míg az ellenőrzött oldalról Nougat (7.0) a minimum követelmény.

Bár az én gyerekeim még kicsik ehhez, mindenképpen érdekelne vélemény első kézből is, így ha valamelyikőtök kipróbálja, írja le a kommentben pár sorban, mennyire vált be a program! 😉

Google Family Link szülőknek
Google Family Link szülőknek

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Solve : *
30 ⁄ 10 =