Manapság a gaming fogalma kezd szép lassan begyűrűzni az Androidos okostelefonok közé – nem is olyan régen a Razer jelent meg a piacon olyan készülékkel, melyet főleg játékra ajánlottak, most pedig az Asus emelte át ROG szériáját a mobilok közé.

A ROG Phone néven futó újdonság GameCool 3D vapor-chamber hűtést kapott, az eddig főleg videókártyáknál jelen lévő hőcsöves megoldás immáron tehát mobileszközben is megjelenik (bár hasonlóval egyébként a Samsung készülékeinél is találkozhattunk már, csak ott kevésbé kapott marketinget a dolog).

Erre minden bizonnyal szükség is lesz, hiszen egy játékra kihegyezett telefonnál bőven szükség van a nyers erőre (remélhetőleg játékokról is gondoskodni fognak idővel). A megjelenítő 90Hz-es lesz a fluid élmény miatt (az átlag Androidos készülékek 60Hz-et, míg a már említett Razer 120Hz-en fut), és HDR-t is tudni fog az egyébként 1080p felbontású AMOLED kijelző – mely 18:9 képernyőaránnyal rendelkezik majd.

Snapdragon 845 processzor 2.96GHz-en, Adreno 630 GPU, 8GB RAM és 4,000mAh akkumulátor alkotja majd a készülék többi részét, mely valamikor az év harmadik negyedévében kerül a piacra – vélhetően meglehetősen borsos áron.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved