Miután az OPPO a 18-as évet inkább a középkategóriás készülékeknek szentelte, ideje volt egy új zászlóshajónak – és az R17 Pro elég sok tekintetben az lesz.

Mivel olyan készülékekkel kell versenyeznie régión belül mint a OnePlus 6T és a Vivo NEX, így nem rakhattak le akármit az asztalra. A 6.4-inches FHD+ felbontású, Gorilla Glass 6 védelemmel ellátott kijelzőt a trendeknek megfelelő csepp alakú notch díszíti, a nyers erőről pedig a Qualcomm legújabb középkategóriás SoC-je, a Snapdragon 710 adja 8GB RAM társaságában. Tárhelyként 128GB-ot kapnak a felhasználók, amit bővíthetnek majd microSD kártyával is. Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, USB-C Gen 3.1, NFC és 3700mAh kapacitású akkumulátor található még a burkolat alatt, de mindenképp érdemes szót ejteni a kamerákról is.

 

Szám szerint 3 optika kerül a hátlapra, az elsődleges kamera egy 12MP-es felbontású, variálható apertúrás megoldás (f/1.5 – f/2.4), számok alapján tehát ugyanaz, mint ami a Galaxy Note9-ben is helyet kapott. A második modul 20MP-es, míg a harmadik egy speciálisan a háttérelmosásért felelős optika lesz.

 

Az előlapon egy 25MP-es kamera kapott helyet, na és persze a 2018-as hívószó, az AI sem maradhat ki a repertoárból. Ez utóbbi feladata a szokásos, különféle előre megadott algoritmusok alapján megpróbálja kitalálni mit készülünk fotózni, és ehhez mérten nyúl bele a beállításokba.

Említésre méltó feature még az OPPO Super VOOC technológiája, ami a gyakorlatban 50W-os töltést jelent. Nulláról 40%-ra 10 perc alatt tölt a készülék, míg a teljes feltöltés mindösszesen csak 40 percet vesz majd igénybe. Ezek igen impresszív adatok, és a Mate 20 Pro óta tudom, hogy valóban mennyi pluszt jelent egy ilyen szintű gyorstöltés.

A nagyjából 575 eurós készülék Android 8.1-es rendszerrel Emerald Green és Radiant Mist színekben elérhető már most, az Amazon India oldalán keresztül, a kiszállítás december 7-től kezdődik.