Vissza
Következő

SZOFTVER

A szoftver rész ami nekem ingoványos kissé a Huawei készülékeknél, egész egyszerűen az EMUI számomra nem tűnik annyira konzisztensnek mint mondjuk a Samsung megoldása, és az ikonok is kevésbé tetszetősek számomra. Ettől még nincs a rendszerrel semmi hatalmas probléma és a fentiek is inkább az én szubjektív álláspontomat jelképezik.

Maga a felület gyors, a gesztusvezérlés pedig számomra marha kényelmes – bár tény, hogy az első időkben erőszakkal kellett rávennem magam a használatára a virtuális gombokkal szemben, de megérte. 

Ha valaki szereti a felhasználói statisztikákat nézegetni, akkor a Digitális egyenleget imádni fogja. A menüpont alatt ugyanis percre pontosan lebontva megtaláljuk mely programokkal mennyi időt töltöttünk mondjuk az elmúlt egy hétben – meglepő számokkal fogunk találkozni. Ha önkorlátozást szeretnénk folytatni akkor az is beállítható, hogy  mondjuk este megadott időpontban kapcsoljon le a kijelző – ezzel kényszerítve magunkat, hogy ne pörgessük tovább este 11-kor a Facebook hírfolyamot.

Biztonsági mentés képes memóriakártyára, külső eszközre de akár NAS-ra is menteni; nálam ez utóbbi van beállítva, így automatikusan megtörténik 2 naponta a backup, ha bármi probléma lenne akkor pedig pár perc alatt visszaállítható a jelenlegi állapot. A mentés tartalmazhatja a névjegyzéket, üzeneteket, hívásnaplót, fotókat, videókat, de akár a teljes programgyűjteményünk is bekerülhet a listába.

A rendszert nem zsúfolták tele mindenféle programmal, de mindenre fogunk találni gyári megoldást; hangrögzítés, jegyzetek, különféle témák vagy akár csak ikonok, betűtípusok letöltése, minden megoldható gyorsan és egyszerűen.

Ha már szoftver akkor mindenképpen említést érdemel a Huawei Vezeték nélküli kivetítés módja. Egy LG tévén próbáltam, kiválóan működött; egy DeX-hez hasonló felületet kapunk csak nem kell hozzá dokkoló, wireless működik az egész. Ezen a PC-s asztalra hajazó felületen elérünk mindent ami a telefonon van, a készülék pedig ilyenkor touchpad-ként üzemel. Gyors, szép, hatékony, de ha valaki ragaszkodna a hagyományos megoldásokhoz akkor a telefon kijelzőjének tükrözése is kiválasztható.

Vissza
Következő