Beindult a Mate 20 Pro Android 10 frissítése

A Mate 20/Pro és P30 tulajdonosok is nyomkodhatják a frissítés gombot.

-

A mai reggelen már sok készüléken megjelent a frissítésre buzdító üzenet.

Sokan várják hetek óta az Android Q frissítést Huawei készülékekre, és az elkövetkező időszakban sok készülék meg is fogja kapni – lévén ma reggel hivatalosan is elstartolt a 10.0.0.154-es verziószámú, 4,5GB méretű update.

Személy szerint egy Telenoros Mate 20 Pro-t birtoklok amin a HiCare alkalmazáson keresztül töltődik is le a frissítés, de P30 Pro tulaj is letöltötte ma reggel a 10-es csomagot.

A frissítésnél azonban nem árt körültekintőnek lenni hisz van pár negatív dolog ami miatt érdemes megfontolni a verzió váltást:

Számomra a banki programok működése és a Samsung okosóra leválása ami necces pont lehet, de egyszer élünk, max nem lesz pénzem és az órám sem üzemel majd, volt már rosszabb is. 🙂

A felület engem valamiért a Samsung féle One UI-ra emlékeztet (ami amúgy számomra nem negatívum) új animációkat is kapunk az átmenetekhez, megújult a kamera felület és megjelent a DC Dimming (villogáscsökkentés mód) ami azoknak jöhet jól akiknek a szeme érzékeny a kijelző villogására.

De mi az a DC dimming?
A napjainkban leginkább a kínai gyártók készülékein kínált funkció lényege, hogy a kijelző megvilágításnak metodikáját módosítja. Alapvetően a panelek PWM ( Impulzusszélesség-moduláció) révén csökkentik a kijelző fényerejét. Mikor a felhasználó lejjebb húzza a világítás csúszkát, a háttérben a ledek nagyon gyorsan ki-be kapcsolnak. A képfrissítés miatt ezt közvetlenül nem érzékeljük azonban a szemnek (és ezáltal az agynak) ez megterhelő lehet; ki érzékenyebb erre ki nem, de a hosszas mobilhasználat után jelentkező fejfájás ennek egyik tünete lehet. A DC Dimming ezt küszöböli ki, hiszen így nem a ledek villogásának sebessége változik hanem az azoknak leadott feszültség. Ha valaki vásárolt monitort az elmúlt években biztosan találkozott a “PWM Free” marketinges hívószavakkal – na hát ez lényegében ugyanaz. Így nincs vibrálás csak boldogság, és a koalák is életben maradnak.

Az update tehát ma indult, nem kell szívrohamot kapni ha valakinek még nem élesedett volna, az elkövetkező napokban mindenkihez eljut majd. Érdemes a HiCare-en keresztül rákeresni a frissítésre, mert a Beállításokból nem feltétlenül dobja fel a készülék.

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Legutóbbi cikkek

Kiszivárgott a Galaxy S20 FE infógrafikája

Amiről gyakorlatilag minden fontosabb infó leolvasható

Nyílt forráskódú lesz a Huawei operációs rendszere, a Harmony OS

Megújult az EMUI, a festőművész ihlette 11-es kiadás már teljesen személyre szabható: akár a ruhánk színéhez is igazíthatjuk a kijelzőt

Új okosórákat, vezeték nélküli fülhallgatókat és notebookokat mutatott be a Huawei

Érkezik a Watch GT 2 Pro, a Watch Fit, két új, vezeték nélküli fülhallgató, a Freebuds Pro és a Freelace Pro, valamint két új notebook, a MateBook X és a MateBook 14 2020 is.

[teszt] HUAWEI Watch GT 2 Pro

A Huawei új okosóráját pár órával ezelőtt jelentették be, de volt szerencsém az elmúlt 1 hétben tesztelgetni. Lássuk szerintem milyen lett!

Elsőrangú navigációs alkalmazással bővült a Huawei alkalmazásboltja

A TomTom Go Navigation offline módban is működik.

Bemutatkozott a Galaxy Note20 és Galaxy Note20 Ultra 5G

A Galaxy Note20 sorozat tagjai az eddigi legerősebb Note készülékek, amelyek kiemelkedően hatékony munkavégzést és professzionális játékélményt...

Legutóbbi tesztek

[teszt] HUAWEI Watch GT 2 Pro

A Huawei új okosóráját pár órával ezelőtt jelentették be, de volt szerencsém az elmúlt 1 hétben tesztelgetni. Lássuk szerintem milyen lett!

|bemutató| Jabra Elite 65t

Jó hang, stabil működés és szép hangzás elérhető áron - ez a Jabra Elite 65t, bő 1 év használat után.

[bemutató] Samsung Galaxy Watch Active 2

Az okosórák piaca távolról sem úgy...

További érdekes cikkekHASONLÓ
Ezek is érdekelhetnek