Már RAW HDR-ben is lőhetünk képeket a Adobe Photoshop Lightroom-ban

Az új funkció azonban nem minden készüléken érhető el

Aki valaha is retusált/javított digitális fényképet, az minden bizonnyal belefutott már az Adobe kedvelt programjával, a Lightroom-mal.

A PC-n nagy sikernek örvendő programot én is évek óta használom – ha tükrös vagy MILC géppel rendelkezel, akkor minden bizonnyal Neked sem kell bemutatnom mi mindenre képes a program.

A Lightroom egy ideje Androidra is elérhető, és bár tudásra értelem szerűen nem hozza ugyanazt a sokrétűséget mint asztali társa, itt is könnyen tudjuk megvágni képeinket, na és persze a fehéregyensúly is éppúgy korrigálható, mint mondjuk a kontraszt vagy az expozíciós idő. Mivel a programmal alapból lőhető tömörítetlen formátum (DNG) így a képszerkesztés terén is nagyobb szabadságot kapunk, mintha csak JPEG képekkel bohóckodnánk.

A HDR jellemzően 3 képből áll; egy alul- egy helyesen- és egy túlexponált képből. Ezek összeillesztésével készül a HDR, mely (nevéből fakadóan) nagy dinamikatartománnyal rendelkezik, nem ég ki és nem bukik be sehol, minden részlet tökéletesen látható.

A program most frissült, és az újítások közé tartozik a nyers HDR képek készítésének lehetősége is – azonban ezt nem minden készüléken tudjuk aktiválni. Jelenleg konkrétan a Pixel és a Galaxy S7 széria támogatja ezt a funkciót és az alábbi videó tanúsága szerint elég látványos dolgokat lehet összehozni.

[appbox googleplay id=com.adobe.lrmobile&hl=en&rdid=com.adobe.lrmobile]

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Követők
facebook

2,200FansLike