Bejelentették a Gorilla Glass 6-ot

Kétszer olyan strapabíró lesz mint elődje volt

A Corning neve valószínüleg mindenki számára ismerősen cseng, aki az elmúlt pár évben vásárolt okostelefont és egy kicsit is utánanézett a specifikációknak.

A közel 2 évvel ezelőtt megjelent Gorilla Glass után ideje volt a frissítésnek, és most a gyártó be is jelentette a hatodik változatot, mely elmondásuk szerint a piac legerősebb védelmét hozza el a vásárlóknak.

A Gorilla Glass 6 egy teljesen új anyagból készül, mely ellenáll több leejtésnek is, a karcállóságról már nem is beszélve. Ezt úgy érték el, hogy a kémiailag megerősített anyagot még magasabb nyomáson kezelik mint az előző változatokat. A gyártó teszteredményei szerint a védelem kibírt 15 leejtést 1 méter magasságból, ezzel vívta ki a “kétszer erősebb mint a Gorilla Glass 5” címkét.

Az újfajta védelem az elkövetkező hónapokban jelenik meg az új készülékeken (tippre a Samsung is bőszen reklámozza majd ezzel az újdonságait).

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Követők
facebook

2,200FansLike