Samsung Galaxy S10 – melyek az ismert hibák?

Sajnos a Samsung újdonsága nem mentes a kisebb problémáktól

A Samsung újdonsága nemrégiben startolt el, és az elmúlt időszakban sajnos több kisebb – nagyobb hiba is felmerült.

Az egyik ilyen, hogy az Exynos SoC-vel szerelt variáns (hazánkban is ez került forgalomba egyébként) egy hiba miatt nem csökkenti minimálisra a processzor órajelét (úgymond ritkán használja a deep sleep-et), és használat nélkül is 442Mhz-en járatja azt. Ez persze folyamatos munkával jár a hardverre nézve, ami idő előtti lemerüléshez vezethet. Öröm az ürömben, hogy a jelenlegi állás szerint csak akkor ragad be ez az órajel, ha VoIP forgalom történik a készüléken – legyen az akár kimenő vagy bejövő forgalom. A jelenleg ismert megoldás minden alkalommal egy újraindítás VoIP hívás után – minden bizonnyal megoldható lesz a szoftveres javítás is idővel.

Nagyobb problémának tűnik (és szintén gyors lemerüléshez vezethet) az úgynevezett proximity sensor bug. Ennek köszönhetően a készülék zsebben vagy táskában úgy érzékeli, hogy az ultrahangos ujjlenyomatolvasót szeretnénk használni – bekapcsol hát a funkció és hozzá a kijelző is, ami értesít egy rezgéssel karöltve: a zsebünk belső felének mintázata nem felel meg az ujjlenyomatunk mintázatával – meglepő módon.

Ha már akkumulátor akkor szót érdemel az is, hogy bár meglehetősen nagy teleppel látták el az S10 sorozatot, az mégsem hozza az elvárt üzemidőt – akár összehasonlítva a Mate 20 Pro-val melynek köztudottan kiváló ez a része, pedig csak 100mAh eltérés van egy S10+-szal összevetve.

Mivel nincs notch így nincs komolyabb 3D-s arcfelismerés sem – az viszont elég necces, hogy egy fényképpel is könnyedén feloldható az ilyen módon védett készülék. A Samsung azóta már reagált az ügyre és azt mondják, ez a védelem nem is igazából magas hatásfoka miatt került beépítésre, csak a felhasználó kényelmét hivatott szolgálni – ha valaki magas védelmet szeretne akkor használja a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasót.


Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Követők
facebook

2,200FansLike