[bemutató] Huawei Watch GT 2

Az okosórák piaca eléggé állóvíznek tekinthető de azért a gyártók időről időre kiadnak valami újdonságot. Egy jobban sikerült darab a mostani teszt alany, a Huawei-től érkező Watch GT 2 ami OLED kijelzővel és nagyon hosszú üzemidővel csábít minket a vásárlásra.

Hozzám a 46mm-es verzió érkezett, de az óra kapható még 42mm-es változatban is. Ez a méretváltozás persze szokás szerint nem csak a fizikai tulajdonságokra van hatással, de az akkumulátor kapacitására is – a 42mm-es 215 mAh-val, míg a 46mm-es 455 mAh-val gazdálkodhat. Nem tudom előbbi mire elég, de a nagyobb kiadás bizony marha ritkán kért enni a teszt időszak alatt – nehéz is lesz visszaszoknom a saját kis Watch Active 2 órámra ami bizony kétnaponta kéri a töltést…

Igen. Szép.

Egy óra esetében sarkalatos pont a kijelző, és arra ezúttal nem lehet panasz; 1.39 inches OLED 454×454 pixeles felbontással. Mind az óralapok mind a szövegek kiváló minőségben jelennek meg, tényleg élvezet használni az órát (és van AOD is ami mindenképpen jó hír). A Watch GT2 5.1-es szabványt használ ami a Bluetooth kapcsolatot illeti de egyébként GPS is van benne sokak örömére – NFC-t azonban csak a kínai változatban keressünk.

Balra a Huawei Watch GT 2 jobbra egy Samsung Watch Active 2

A készülékház kialakítása véleményem szerint példásan sikerült, még úgy is, hogy személy szerint kevésbé kedvelem a nagy, hangsúlyos órákat. A dizájn a klasszikus órákat idézi, a tok fém, az előlap edzett üveg akárcsak az abból kialakított lünetta. Oldalt két fém gombot találunk, míg az óra alján a pulzust mérő szenzorok mellett a töltő két kis mágneses csatlakozója bújik meg. Használni egyszerű és probléma mentes – én mégis jobban szeretem a teljesen vezeték nélküli megoldást főleg egy óra esetében. Apropó töltés, első alkalommal elég hülyén éreztem magam mert ahogy csatlakoztattam a töltő egységet a készülék kiírta, hogy ne felejtsem el ellenőrizni a töltő port tisztaságát. Azt gondoltam valami nem okés és azért szól az óra, de aztán kiderült, hogy ez a figyelmeztetés minden alkalommal megjelenik akár van ott kosz akár nincs. Persze ez apróság de szerintem felesleges minden alkalommal kiírni mert csak megzavarja a felhasználót… A töltőhöz azért még annyit hozzátennék, hogy szerencsére USB-C csatlakozót kapott, így akár a telefon töltő kábelét is rádughatjuk.

A készülék mérete és súlya teljesen rendben van – kissé féltem az én vékonyabb csuklómon hogy mutat majd a 46mm-es “szörny” de semmi kirívó nem volt – érdemes tehát vásárlás előtt kipróbálni mindkét méretet és nem megijedni a nagy átmérőtől.

Az ominózus szilikon szíj amit a hazai forgalmazású óráknál NE keressünk

Az órához kapott bőr szíj szép és elegáns, illetve nálam a dobozban volt egy szilikon szíj is ami sportoláskor jöhet jól.

Fontos megjegyezni, hogy az itthon vásárolt órák dobozában sajnos nem lesz szilikon szíj, ne is keressétek!

A 46mm-es verzió támogatja a Bluetooth-on keresztüli telefonálást is, és teszi ezt teljesen korrekt minőségben. Fontos megjegyezni, hogy az óra bár 4GB tárhellyel rendelkezik, érthetetlen módon az óra telefonkönyvébe csak 10 kedvenc kontaktot adhatunk meg, tehát ha a telefonunkat egyáltalán nem szeretnénk piszkálni akkor csak 10 ember közül választhatunk és nem adhatunk meg bármilyen számot vagy kereshetünk ki a teljes telefonkönyvből.

Mivel a rendszer nem a Google féle Wear OS hanem a Huawei saját okosórás megoldása, a LiteOS – ezért a telepíthető app-ok számát tekintve be kell érnünk az alapból ott lévőkkel. Az általános sebesség teljesen rendben van bár néha csak a második simítást vette be az óra – ez mondjuk szoftveresen javítható könnyedén.

A negatívumokhoz sorolnám, hogy pl. a Viber üzenetek ugyan átjönnek az órára szépen (kivéve ha smile-t kapunk), de válaszolni ott nem tudunk rájuk. Ez egy okosóra esetében kevésbé szerencsés hisz nagyrészt a telefon használatát szeretnénk vele kiváltani, így viszont csak elolvasni tudjuk amit számunkra küldtek.

Na de sebaj, az óralapok legalább testre szabhatóak és van több ezer… vagyis mégsem. 25 óralapot kapunk és úgy ahogy látjuk – tehát nem lehet színt vagy funkciókat megadni. Persze ez nem mindenkinek lesz hatalmas érvágás de én személy szerint megszoktam már, hogy ennél részletesebben tudom a saját ízlésemre szabni az óralapokat.

Persze a zárt rendszernek és a visszafogottabb tudásnak köszönhető a cirka 2 hetes üzemidő, tehát el kell döntenünk számunkra melyik a fontosabb.

Mivel az óra a Huawei Health programot használja, így minden monitorozható adat oda kerül – legyen az stressz szint, pulzus vagy alvásminőség mérés. Ez egy jó áttekinthető felület (személy szerint egy Honor Band 4 miatt már jó ideje használom) és az órával kapcsolatos egyéb beállításokat is innen tudjuk vezérelni.

A Watch GT 2 véleményem szerint főként azoknak ajánlható akik a sportolás tracking funkcióját szeretnék leginkább kihasználni, és inkább egy ilyen eszközt vásárolnának, mint egy klasszikus fitness karkötőt.

Óraként szép és stílusos, okos óraként viszont kissé visszafogott a tudása – azonban ezt ellensúlyozza az ára, ami jelenleg 80.000 Ft körül tanyázik.

Watch GT 2
ÖSSZEGZÉS
A Watch GT 2 legerősebb pontja kétség kívül az üzemideje ami miatt nem kellett beáldozni a gyönyörű kijelzőt - a bővíthető rendszert viszont igen.
KÜLSŐ
9
SZOFTVER
5
HARDVER
8
ÉS SZERINTED?4 Votes
6.7
AMI TETSZETT...
Megjelenés
Üzemidő
Kijelző
...ÉS AMI NEM
Zárt rendszer
Néha lassan reagál
Nincs Qi töltés
7.3
ENNYIRE JÓ
Zsolnay Lászlóhttps://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!

KÜLSŐ
SZOFTVER
HARDVER
Final Score
Kérlek írd be újra a neved

Legutóbbi cikkek

Megújult a Playstation app

A PS5 közeledtével a Sony frissíti a PS fiókhoz tartozó applikációt is. Új a dizájn és bekerült a chat rész is.

Már a Huawei Mate40 Pro a legjobb okostelefon fotózásra és videózásra a DxOmark szerint

Az új zászlóshajó készülék elő- és hátlapi kamerája is világelső lett

Bemutatkozott a Mate40 sorozat és egyéb újdonságok

Huh. Az egy órás stream végére azt gondolom megint mindenki elégedetten csettinthet a kínaiak...

Pár perc és kezdődik a Huawei Mate40 Series stream

Nemsokára kezdés, és bár már ismerjük a külsőt és nagyrészt a belsőt is, a részletek minden bizonnyal...

Megérkezett az ANC frissítés a Jabra Elite 75t-re

Immáron nem csak passzív, de aktív zajszűréssel is rendelkezik a dánok TWS-e

Sok minden kiderült a Huawei Mate 40-ről a hivatalos bemutató előtt

Október 22-én minden részletre fény derül, de egyre kevesebb a homályos részlet

Legutóbbi tesztek

[teszt] Huawei P smart 2021

A Huawei már a jövő évre készül a középkategóriában.

[teszt] Jabra Elite 75t

Hatékony passzív (egy közelgő frissítés miatt hamarosan aktív) zajszűrés, kellemes dizájn és jó hangzás jellemzi a dánok TWS-ét.

[bemutató]HUAWEI FreeBuds Pro

Minőségi kialakítás, Qi töltés és jó hangzás jellemzi a Huawei legújabb eszközét.

További érdekes cikkekHASONLÓ
Ezek is érdekelhetnek