Elérhető a Galaxy Watch Active 2 vérnyomás mérő funkciója

Na persze egyelőre nem hivatalosan, de az XDA fórumon sikerült összehozni a dolgot, amit én is kipróbáltam. Működik.

A Samsung Galaxy Watch 2 anno azzal (is) lett reklámozva, hogy képes lesz mérni a vérnyomást. 2019 nagyjából a megjelenés második hetében szereztem be az órát amit egyébként azóta is megelégedéssel használok – nálam nem volt szempont a beígért vérnyomásmérés funkció, így kevésbé voltam csalódott, hogy a funkció azóta sem érhető el.

Hivatalosan 2020 Q3-ban érkezik a funkció, de ha nem bírnánk magunkkal, akkor viszonylag egyszerű módon megoldhatjuk magunknak is ezt a kis malőrt.

Első lépésként látogassunk el a megfelelő XDA bejegyzéshez, ahol leírják lépésről lépésre mit kell tennünk. Alább összeszedtem én is a folyamatot, hogy könnyebb legyen. 😉

 • Első körben le kell töltenünk a linkelt 3 file-t (a zip-ek kicsomagolása után kapunk egy sdb mappát, egy SHM.apk-t és egy BP.tpk file-t. Első intézi a file átküldését, az SHM.apk megy a telefonra a BP.tpk pedig az órára kerül.
 • Az órán engedélyezd a debugging mode-ot és Developer Options-t, majd indítsd újra.
 • Szükség lesz még a Tizen Studio-ra is, mert ez végzi majd el a PC és az óra összekapcsolását WiFi-n keresztül.
 • A Tizen Studio-t telepítsd fel és indítsd el. Az első indulásnál a program felajánl egy masszív listát amiben különféle sdk csomagokat tudsz telepíteni, ezt azonban kihagyhatod, mert most innen nem lesz szükséged semmire.
 • A fenti részen található legördülő menüben (alapállapota “No target”) válasszuk ki a “Launch remote device manager”-t. A felbukkanó ablakban a Scan-re nyomva feljön az óra IP címe és Port-ja, jobb oldalon a “Connect” alatt van egy kapcsoló, azt kapcsold át ON állásba. Az órán engedélyezd a kapcsolódási kérelmet. Most már a számítógépről képesek vagyunk file-t átküldeni az órára. Ha mégsem találná meg a program az órát, indítsd újra a PC-t!
 • Nyisd meg a kicsomagolt sbd mappát, azon belül nyisd meg a tools mappát, és ebbe másold be az előzőleg letöltött BP.tpk file-t.
 • Nyiss egy CMD-t (parancssor) lehetőleg rendszergazdai módban. Erre két lehetőséged van, Shift nyomvatartása mellett jobb egérrel kattintasz a mappán belül, majd parancssor – de a Win 10 nálam csak az ennek leváltásra készített PowerShell-t nyitná meg. Ezzel nálam nem ment, így a Start menüből nyitottam egy parancssort (Start menü majd beírod, hogy CMD) és átnavigáltam a jó öreg cd paranccsal az sdb mappába. A lényeg, hogy a CMD kiindulása ez a mappa legyen, különben nem fogja látni a file-okat… A parancs pedig ez legyen:
sdb install bp.tpk
 • Ha ez megvan akkor az Enter leütése után látni fogjuk az átküldési folyamatot, 100%-nál értelemszerűen meg is vagyunk, az órán megjelenik a Samsung BP monitor alkalmazás.
 • Innentől már csak a telefonra kell feljuttatni az SHM.apk file-t majd telepíteni, és a program végigvezet, mit kell tennünk. Szükség lesz egy vérnyomásmérőre amivel háromszor kell mérést végeznünk, ez a kalibrációs folyamat. Az óra legyen rajtad, a másik karodra pedig a vérnyomásmérődet csatold.

És készen is vagyunk, működik a funkció, az adatokat el lehet tárolni (vérnyomás és pulzus), az eredmények a Samsung Health-be is szinkronizálhatók (Kieg: legalábbis látszólag, nálam nem jelennek meg az adatok a Health-ben akkor sem, ha engedélyezem ezt a feature-t…).

A pontosság egészen jó, gyakorlatilag megegyezik egy Omron vérnyomásmérő által mutatott értékekkel.

 

Zsolnay Lászlóhttps://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szia!
  A Galaxy Active 1-et nem lehet meghekkelni a vérnyomásmérésre?
  Vagy elvileg az is megkapja végre Q3-ban?
  Köszi, előre is!

  0
  0

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Legutóbbi cikkek

Megújult a Playstation app

A PS5 közeledtével a Sony frissíti a PS fiókhoz tartozó applikációt is. Új a dizájn és bekerült a chat rész is.

Már a Huawei Mate40 Pro a legjobb okostelefon fotózásra és videózásra a DxOmark szerint

Az új zászlóshajó készülék elő- és hátlapi kamerája is világelső lett

Bemutatkozott a Mate40 sorozat és egyéb újdonságok

Huh. Az egy órás stream végére azt gondolom megint mindenki elégedetten csettinthet a kínaiak...

Pár perc és kezdődik a Huawei Mate40 Series stream

Nemsokára kezdés, és bár már ismerjük a külsőt és nagyrészt a belsőt is, a részletek minden bizonnyal...

Megérkezett az ANC frissítés a Jabra Elite 75t-re

Immáron nem csak passzív, de aktív zajszűréssel is rendelkezik a dánok TWS-e

Sok minden kiderült a Huawei Mate 40-ről a hivatalos bemutató előtt

Október 22-én minden részletre fény derül, de egyre kevesebb a homályos részlet

Legutóbbi tesztek

[teszt] Huawei P smart 2021

A Huawei már a jövő évre készül a középkategóriában.

[teszt] Jabra Elite 75t

Hatékony passzív (egy közelgő frissítés miatt hamarosan aktív) zajszűrés, kellemes dizájn és jó hangzás jellemzi a dánok TWS-ét.

[bemutató]HUAWEI FreeBuds Pro

Minőségi kialakítás, Qi töltés és jó hangzás jellemzi a Huawei legújabb eszközét.

További érdekes cikkekHASONLÓ
Ezek is érdekelhetnek