A Xiaomi 120x zoom-mal rendelkező telefont tervez

A megjelenés valamikor a harmadik negyedévben várható

A Xiaomi Mi Note 10 volt az első készülék, ami a Samsung féle ISOCELL Bright HMX 108 megapixeles kamera szenzorát használta és úgy néz ki a cég lát fantáziát nem csak a kimagaslóan magas felbontásban, de a nagy zoom-ban is.

Az orosz Xiaomishka oldal szerint a kínai cég egy olyan készüléken dolgozik ami periszkópos kamera kialakítással bír és ennek köszönhetően 12x optikai, illetve 120x digitális nagyításra lesz képes. A Mi Note 10 5x, míg a Huawei P40 Pro 10x optikai zoom-ot használt, így ha nem is lesz az újdonság hatalmas előrelépés, mindenképpen fejlődésnek mondható. Mindazonáltal ne felejtsük el, hogy az optikai zoom valós nagyítást ad míg a digitális csak egy szoftveres beavatkozásnak tekinthető, így utóbbinak (bármekkora számot is álmodnak mellé a marketingesek) még jó ideig nem lesz olyan minősége mint az optikai zoom-nak. Utóbbinak természetesen fizikai követelményei vannak, nem véletlen, hogy a fotózásban csak kályhacsőnek csúfolt optikák hossza megoldhatatlan egy olyan mobilitásra kihelyezett eszközben, mint a mobiltelefon.

És bár a számok bűvöletének sokan képesek engedni, a valóságban a Samsung Galaxy S20 Ultra 100x nagyítású képei is szenvednek jó pár optikai hibától.

A forrás szerint viszont fejlődés várható szenzor téren is, hiszen itt már a Samsung által hivatalosan még be nem jelentett ISOCELL HM2 szenzort fogják használni a Xiaomi mérnökei, ami minden bizonnyal nem csak a zoom értékét növeli de különféle képjavító eljárásokat is alkalmazni fognak majd.

A CAS kódnéven futó újdonságról a fentieken túl nem sokat tudni egyelőre, ami még megszellőztetésre került az a SoC, ami várhatóan egy Snapdragon 775 lesz, és (nem túl meglepő módon) mind ez 5G képesség mind az NFC adott lesz.

A hivatalos bejelentés valamikor Júliusban lehet esedékes a hírek szerint.

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Követők
facebook

2,200FansLike