Az Android 11 Public Beta újdonságai

A Google kiadta a legújabb Android publikus béta verzióját, ezek az újdonságok találhatók benne

Az Android 11-es változata ezúttal több értékelhető és a felhasználó szemszögéből is látványos változást hoz majd magával; amikor megjelenik és persze azokon a készülékeken, amit támogatott lesz.

A béta verzió már elérhető a Pixel készülékekre, ezen alkalomból pedig a Google is lerántotta a leplet a főbb újdonságokról.

Dedikált hely a beszélgetéseknek az értesítési sávon

Ha sok üzenetet kapunk telefonunkra és mindez több programból érkezik, akkor hamar átláthatatlanná válhat az értesítési sáv. Ezt szeretnék kiküszöbölni a fejlesztők azzal, hogy ezentúl az értesítési sáv összegyűjti a különféle programokban megjelenő infókat, és egy kicsit átláthatóbb, letisztultabb módon fognak majd megjelenni.

Buborékok

Avagy cset-fejek ha így jobban tetszik. Lényegében ugyanarra kell gondolni, ahogy most a Messenger beszélgetések megjelennek, csak ezúttal rendszer színtű lesz ez a megjelenés. A Google szerint így kényelmesebb lesz váltogatni a különféle alkalmazások között a beszélgetések alatt, így például hatékonyan válthatunk mondjuk egy Email és egy Viber beszélgetés között ami néha valóban jól tud jönni.

Funkcionálisan bővül a kikapcsoló gomb annak hosszú megnyomásakor

Eddig a kikapcsoló gomb hosszan nyomására meglehetősen puritán menüpont jött elő, ahol kikapcsolni vagy újraindítani tudtuk a készüléket. Ez viszont jelentősen bővülni fog, és megjelennek az okos eszközökhöz kapcsolódó lehetőségek, ott lesznek a különféle bankkártyák a Google Pay-ből és akár a következő repüléshez szükséges információk is felbukkannak majd (boarding pass).

Az újítások tehát ezúttal nem csak a motorháztető alatt fognak jelentkezni ami mindenképpen jó hír, hisz jó ideje nem volt már nagyobb változás az Android életében, inkább csak a meglévő funkciókat pofozgatták (ami persze szintén nem baj).

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Követők
facebook

2,196FansLike