Youtube Vanced

Sűrűn használod a Youtube-ot telefonodon de nem szereted a reklámokat és jó lenne ha a héttérben is működne a lejátszás? Válts Premiumra! Vagy a Youtube Vanced-ra.

A Youtube kétségkívül egy nagyszerű fejlesztés, és bár nem is oly régi (2005 februárja óta létezik) pár év alatt beépült a mindennapjainkba. Egy baj van vele csupán, ami előbb utóbb minden népszerű alkalmazást utolér; tele van reklámmal.

Két lehetőség is adott számunkra ha szeretnénk megszabadulni a reklámoktól, ezen felül szeretnénk megkapni a háttérben történő lejátszás képességét (értem ezalatt a kikapcsolt kijelző melletti folyamatos lejátszást): előfizetünk a Prémium opcióra, vagy használunk inkább egy alternatívát a Youtube Vance-ot. Utóbbi semmibe sem fog kerülni csak némi telepítést igényel (de nem bonyolultabb mint bármi mást feltelepíteni) és még root sem kell hozzá. Túl szép, hogy igaz legyen? Pedig működik.

A Vanced lényegében két dologból áll, egyik maga az alap program ami kinézetre egy az egyben ugyanaz mint a gyári Youtube alkalmazás, másik része a MicroG. Ez utóbbi amiatt kell, hogy be tudjunk lépni a Google fiókunkkal, így továbbra is elérünk minden mentett lejátszási listát, előzményt, feliratkozást… Magyarul semmiben sem leszünk korlátozva az alap Youtube alkalmazáshoz képest, sőt.

  • Eltűnnek a reklámok mind a videók elejéről mind a lejátszás közben.
  • Ha itt hallgatnál zenét, podcast-et, akármit, akkor az menni fog tovább akkor is, ha kikapcsolod a kijelzőt majd a készüléked a zsebedbe teszed.
  • Állítható az alapértelmezett felbontás, így nem kell a néha hektikusan működő “auto” beállításra hagyatkozni.

Egyszóval kizárólag előnye van ennek a kis programnak, melyet ha elkezdesz használni akkor ezentúl ezt fogod megnyitni reflexszerűen a gyári megoldás helyett.

A program telepítéséhez kellő fájlok és minden infó ezen a weboldalon megtalálhatók, a dolog menete elég egyszerű:

Az opciók közül egyedül a Theme részt érdemes állítani; a Dark a Google féle szürke hátteret adja a Black pedig a tiszta fekete (amoled esetében célszerű ezt használni).

Gyakorlatilag ennyi, a beállítások között fogsz tudni megadni minden fontos dolgot, én személy szerint annyit állítottam, hogy a készülék beállításától függetlenül mindig dark módban induljon és felülírtam az alap felbontást magasabb értékkel. Ettől még persze egy 720p-s videó nem fog 4k-ban futni de van amikor fölöslegesen alacsony a videó felbontása és ez már a telefon kis kijelzőjén is zavaró.

Ha semmi mást nem tudna már a reklámok blokkolása miatt megéri használni, de a háttérben történő lejátszás is sokszor jól jöhet.

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Követők
facebook

2,196FansLike