Megérkezett az EMUI 10.1 a Huawei Mate 20 Pro-ra

Tegnap reggel indult el hazánkban a frissítési hullám.

A Mate 20 Pro tulajdonosok (köztük én is) már egy ideje vártuk, mikor lesz elérhető az EMUI ráncfelvarrott változata, a 10.1-es verzió. A tegnap megérkezett frissítések és bővítések egy mondjuk P40 Pro-t ismerő használónak nem jelentenek újdonságot, de nézzük sorban mik ezek:

 • Gyorsabb és simább rendszer
  Az EMUI 10.1 akár 20%-kal is gyorsabb és reszponzívabb felületet hoz magával az előző verzióhoz képest, ezen kívül frissültek bizonyos animációk is.
 • Új animációk az ujjlenyomatolvasó használata közben
  Az ujjlenyomatolvasó 2 új animációval bővült; a megszokott Hullámok mellett immáron elérhető a Tűzijáték és a Bolygó fantázianeveken futó animáció is.
 • Oldalsó gyors elérési sáv
  Samsung készülékek esetén már hosszú évek óta létezik ez a funkció, és személy szerint meglehetősen szerettem, így talán ennek az újításnak örülök a legjobban. A használatához a kijelző oldalán kell befelé söprő mozdulatot tenni, és meg is jelenik. Az elhelyezhető ikonok száma 15 lehet, és bármit ki tudunk ide pakolni. Nagyon hasznos, és használatával erősen csökkenthető a főoldalon lévő ikonok száma, ami véleményem szerint így rendezettebb és letisztultabb hatást kelt.
 • Az osztott képernyő egyszerűbb és hatékonyabb kezelése
  Az oldalsávból könnyedén tudunk kihúzással osztott képernyős módban indítani alkalmazásokat, illetve ezek méretét és elrendezését módosítani.
 • Színes AoD
  Az Always On Display testreszabására eddig nem sok lehetőségünk volt, most már azonban színesben is pompázhat, illetve különféle témák is letölthetők hozzá. Apróság ugyan, de mindenképpen jobban mutat így színesben.

Ha a fentieken kívül találtok újdonságot akkor a kommentek közé írhatjátok. 😉

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Követők
facebook

2,195FansLike