Hivatalos a Xiaomi Mi TV Stick

Android TV és egész kellemes ár jellemzi az újdonságot, ami akár már ma megvehető.

A már egy ideje pletykált Xiaomi TV okosító immáron hivatalosan is leleplezésre került.

Bár manapság már egyre inkább elterjedtek az okostévék, lehetnek olyan helyek, ahol még a hagyományos tévék teljesítenek szolgálatot – vagy azért mert az embernek nincs szíve kidobni őket amíg működnek, vagy alapból egy olcsóbb megoldás kellett anno (gyerekszoba vagy akár a háló). Ezeket a butább tévéket is fel lehet okosítani igény szerint, és erre kiváló alternatíva lehet a Xiaomi Mi TV Stick is, hisz Android TV 9.0-ás rendszere mint tud amire szükség lehet.

Hardverügyileg nem fogja megváltani a világot; 4 magos processzor, 1GB RAM és 8GB tárhely szerepel a specifikációk között, illetve a Dolby és DTS surround hangtámogatás, 1080p felbontással – a 4K filmezést tehát el kell engedni, de ahová ez kerül ott vélhetően nincs is szükség nagyobb felbontásra mint a FullHD.

Ami viszont jó hír, hogy Google Assistant és Chromecast kommunikációra is képes és a csomagban lesz egy Bluetooth távirányító is, amiken az alap gombokon kívül gyorsgombként megtalálható a már említett Google asszisztens, a Netflix és az Amazon féle Prime Video. Az eszköz ezen kívül Google Play képes is, így várhatóan letölthető lesz rá az HBO Go vagy a Disney+ is.

Alkalmas lesz tehát a hagyományos tévék okosítására de jól jöhet mondjuk utazáskor is, ha egyik este épp Netflixet néznénk de a szálláson nincs okostévé (vagy csak nem szeretnénk oda belépni a saját azonosítónkkal).

Az eszköz Global verziója már e percben is kapható Aliexpressen, 40 dollár alatti áron, de akár Banggood-on is megvehető az alábbi linkről:

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Követők
facebook

2,195FansLike