Bemutatkozott a Galaxy Note20 és Galaxy Note20 Ultra 5G

Megérkeztek az újdonságok és már a hazai ár is ismert.

-

A Galaxy Note20 sorozat tagjai az eddigi legerősebb Note készülékek, amelyek kiemelkedően hatékony munkavégzést és professzionális játékélményt tesznek lehetővé. A készülék két verzióban érhető el. A Galaxy Note20 Ultra 5G azoknak a Note rajongóknak készült, akik számára a rendkívüli teljesítmény az elsődleges, a Galaxy Note20 okostelefon pedig a felhasználók szélesebb körének kínál hatékony munka-, és gaming eszközt.

Precíz munkavégzés

A Galaxy Note20 sorozat átalakítja a mindennapi munkavégzést. Az sokoldalú készülékekkel a felhasználók hatékonyan dolgozhatnak a nap bármely szakában otthonról és kapcsolatban maradhatnak akár utazás közben is.

A Samsung legújabb Note készüléke teljesen átalakítja a munkavégzést. Az S Pen és a Samsung Notes alkalmazás is továbbfejlődött az új Galaxy Note készülékeken és megtalálhatók a Tab S7 és Tab S7+ táblagépeken is. A Samsung és a Microsoft hosszú távú együttműködésének eredményeként a Galaxy Note20 és a Windows számítógépek könnyedén működnek együtt munka közben.

  • Továbbfejlesztett S Pen: A Note rajongók és a kreatívok kedvenc eszköze, a Galaxy Note20 szériával párhuzamosan fejlesztett S Pen kiemelkedő produktivitást biztosít, hiszen a felhasználók azonnal megörökíthetik az ötleteiket és inspiráló gondolataikat. A Galaxy Note20 készülékeken az S Pen precizitása[1] természetes és reszponzív írást tesz lehetővé. Az S Pen öt új Érintés nélküli mozdulatával a felhasználók könnyebben vezérelhetik az egyes alkalmazásokat és a készüléket. A kezdőképernyőre való visszatéréshez vagy képernyőfelvétel készítéséhez például elég egyetlen kézmozdulat.
  • Sokoldalúan használható Samsung Notes: Az új generációs munkavállalóknak olyan megoldásokra van szüksége, amelyekkel bárhol, bármilyen eszközön elkezdhetnek dolgozni. A Samsung Notes alkalmazással a felhasználók könnyedén jegyezhetik föl, szerkeszthetik és oszthatják meg az ötleteiket telefonon, tableten és PC-n is. Az automatikus mentésnek és szinkronizálásnak köszönhetően az adatvesztés sem fenyegeti a felhasználókat és könnyedén válthatnak a különböző eszközök között. A Samsung Notes automatikusan átalakítja a sietős kézírást jól olvasható szöveggé. A visszajelzések kezelése is könnyebbé válik, hiszen a Galaxy Note20 telefonokon szerkeszthetők a PDF és Microsoft PowerPoint dokumentumok, a felhasználók kiemelhetik a legfontosabb részleteket és jegyzeteket is hozzáadhatnak a Samsung Notes appon keresztül. Az új eszközön jegyzetelés közben hangfelvétel is indítható, a leírt szavak kijelölésével pedig a felvétel megfelelő részéhez ugrik a lejátszó. A megújult, intuitív mappakezelésnek köszönhetően minden jegyzet és dokumentum könnyen kereshető és rendezhető marad.
  • Hatékonyság minden eszközön: A továbbfejlesztett Windows-összekapcsolás[2] megoldással a felhasználók azonnal, késleltetés nélkül hozzáférhetnek mobilalkalmazásaikhoz Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező számítógépükről. A csatlakoztatott PC-ről az üzenetküldés, az értesítések kezelése, a fotók szinkronizálása és a hívások indítása is ugyanúgy működik, mint telefonon. Egy későbbi frissítés után akár egyszerre több alkalmazás is futtatható lesz PC-n. A gépen gyors elérési ikonok hozhatók létre, az applikációk pedig elhelyezhetők a Start menüben, így a közösségi médiás felületek és appok is könnyen megtalálhatók. A hatékonyabb munkavégzést a Samsung Notes és a Microsoft OneNote, valamint az Outlook integrációja[3] biztosítja. Az eszköz az Emlékezetetők alkalmazást pedig az Outlook mellett a To Do és Teams[4] appokkal is szinkronizálja, így a legfontosabb megbeszélések és tennivalók bármelyik felületről azonnal elérhetők.  

Gaming teljesítmény

A Samsung és a Microsoft együttműködése a szórakoztató funkciókhoz is hozzájárul a Galaxy Note20 készülékeken, amelyek igazi virtuális gaming-központként működnek. Az új Note a legnagyobb teljesítményű készülék, amelyet a Samsung valaha alkotott, így elképesztő játékélményt kínál, bárhol is használják. A Galaxy Note20 széria új generációs teljesítménye, csatlakoztathatósága és különleges kijelzője garantálja a felhőtlen szórakozást játék közben, a professzionális kamerával pedig lenyűgöző fotók és szélesvásznú, filmszerű videók készíthetők.  

  • A legjobb Xbox játékok a Galaxy Note20 sorozaton: A felhasználók mostantól a telefonjukon is játszhatnak kedvenc PC-s vagy konzolos játékukkal az Xbox Game Pass Ultimate[5] segítségével. A prémium, felhőalapú szolgáltatással több, mint 100 népszerű játék érhető el, köztük a Minecraft Dungeons, a Forza Horizon 4 vagy a Gears 5. A pörgős csatákat és a folyamatos játékélményt a szupergyors 5G[6] és a Wi-Fi 6 technológia mellett az optimalizált késleltetés és a Note20 Ultra esetében 240 Hz érintési késleltetés teszi lehetővé. A Galaxy Note20 hatalmas, magával ragadó kijelzőjén különleges élmény játszani, az eddigi legerősebb Galaxy processzor pedig garantálja az akadásmentes játékot. A Galaxy Note20 telefonokkal egy teljes, professzionális gaming set-up lapulhat a felhasználók zsebében.    
  • Mozifilmes minőség egy tenyérnyi készülékben: A 21:9 képarány és 24 fps rögzítés mellett a Galaxy Note20 8K kamerája ultramagas felbontásra képes és professzionális videós élményt nyújt. A Professzionális videó[7] móddal a felhasználók egyedileg állíthatják be a fókuszt, a hangot, az expozíciót, a fényeket, a zoomot és FHD minőségben 120 fps-sel rögzíthetnek mozifilmes hatású videókat. Felvétel közben a Galaxy Note20 mikrofonjainak beállításával a felhasználók eldönthetik, milyen irányból érkező hangok legyenek a legtisztábban hallhatók a videóban, a Galaxy Buds Live segítségével pedig kristálytiszta hangfelvételek készíthetők még háttérzaj mellett is.    
  • Multitasking lehetőség a továbbfejlesztett Samsung DeX-szel: Amennyiben nagyobb képernyőre volna szükség, a Samsung DeX segítségével a Galaxy Note20 készülékek mostantól vezeték nélkül is csatlakoztathatók okostévéhez[8]. A Galaxy Note20 és a televízió képernyője párhuzamosan is kezelhető, így a felhasználók cseveghetnek a barátaikkal játék közben vagy élőben olvashatják a kommenteket a legújabb videójuk közzétételekor.  

[1] A Galaxy Note10 készülékekhez képest.
[2] A felhasználók Galaxy eszközüket és Windows PC-jüket a Windows-összekapcsolás és Your Phone alkalmazásokon keresztül kapcsolhatják össze a megjelenő utasítások követésével, miközben ugyanabba a Microsoft fiókba vannak bejelentkezve mindkét eszközön. A Windows-összekapcsolás előre van telepítve egyes Galaxy készülékekre. A Your Phone alkalmazás futtatásához a legújabb Windows 10 frissítés szükséges PC-n. A Galaxy készüléknek ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz kell csatlakoznia, amelyen a PC is megtalálható. Egyes alkalmazások korlátozhatják a külső képernyős megjelenítést vagy érintőképernyő szükséges a működésükhöz. Több alkalmazás egyidejű futtatása az év második felében érkező frissítéssel lehetséges.
[3] A szolgáltatás az év második felében lesz elérhető, a OneNote online és offline, valamint az OutLook online verziójában. A Microsoft fiókba való bejelentkezés szükséges.
[4] A szolgáltatás az év második felében lesz elérhető. A Microsoft fiókba való bejelentkezés szükséges. A Microsoft Outlook szinkronizálás csak az online verzióval lehetséges.
[5] Előfizetéses szolgáltatás, külön előfizetés szükséges. A felhő alapú streaming béta verziója várhatóan 2020. szeptember 15-től lesz elérhető megfelelő internetkapcsolat és előfizetés mellett. Egyes játékokhoz külön megvásárolható kontroller szükséges. A játékok katalógusa országtól függően és időszakonként változhat.
[6] Az 5G szolgáltatások csak 5G hálózaton érhetők el. A tényleges sebesség országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően változhat.
[7] A Bluetooth MIC funkcióban a hangminőség a Samsung eszközeire van optimalizálva.
[8] A Samsung DeX vezeték nélkül a Miracast technológiát támogató okos TV-ken használható. A Samsung DeX a 2019 után megjelent Samsung Smart TV-ken nyújtja a legjobb felhasználói élményt.
[9] Átlagos felhasználói szokások esetében. Az akkumulátort a független Strategy Analytics vizsgálta az USA-ban és az Egyesült Királyságban 2020 júliusában az SM-N980, SM-N981, SM-N985 és SM-N986 előzetes verziók esetében, LTE és 5G Sub6 hálózatokon (nem tesztelték 5G mmWave hálózaton). Az akkumulátor valós élettartama a hálózattól, használati szokásoktól, a hívások számától és egyéb tényezőktől függően változhat.
[10] A Samsung belső laboratóriumi tesztje alapján, a készülék dobozában található töltővel, teljesen lemerült akkumulátorról töltve, minden szolgáltatást és a kijelzőt kikapcsolva. A töltés valós sebessége a használati szokásoktól, a töltés körülményeitől és egyéb tényezőktől függően változhat.

Galaxy erő és teljesítmény  

A Galaxy Note eszközöket világszerte úgy ismerik a felhasználók, mint a legerősebb Samsung telefonokat. A Galaxy Note20 sorozat is továbbviszi ezt az örökséget a két legnagyobb teljesítményű Note telefonnal, amelyekben minden megvan, amit a felhasználók egy Galaxy csúcskészüléktől várnak. 

A teljes Galaxy kínálatból a Galaxy Note20 széria rendelkezik a leggyorsabb processzorokkal. A csúcstechnológiás megoldások kiemelkedő felhasználói élményt biztosítanak anélkül, hogy az ikonikus és időtálló Note formavilág jelentősen megváltozna. A Galaxy Note20 és a Note20 Ultra 5G is elérhető lesz az új Misztikus Bronz színárnyalatban, amely különleges megjelenésével kiállja a gyorsan változó trendek próbáját és az ujjlenyomatokat is távol tartják. 

Galaxy Note20

A Galaxy Note20 Ultra 5G a Note szériában elsőként gyönyörű Dinamikus AMOLED 2X kijelzővel és 120 Hz frissítési rátával érkezik, így letisztult látványvilágot biztosít a Samsung legjobb képernyőjén. A megjelenő tartalmat úgy optimalizálja a készülék, hogy kímélje az akkumulátort. Az akár egész napon át kitartó Intelligens akkumulátornak[9] és a fél óra alatt akár 50 százalékot[10] biztosító Szupergyors töltésnek köszönhetően a Galaxy Note20 szinte sosem fogy ki az energiából.   

A Samsung vezető szerepet játszik az 5G-innovációban, a Galaxy Note20 pedig folytatja a vállalat hipergyors, alacsony válaszidőt biztosító 5G-képes4 készülékeinek a sorát. A legjobb tartalmak csak egy érintésre vannak az ultragyors Sub-6 és mmWave hálózatokon a Galaxy 5G erejének köszönhetően. A készülék automatikusan megkeresi a leggyorsabb hálózatokat és stabil Wi-Fi 6 kapcsolatra képes, több streaming szolgáltatás esetében pedig optimalizálja a válaszidőt a kényelmes tartalomfogyasztáshoz. A Galaxy Note20 sorozat készülékeinek hardveres és szoftveres biztonságáért a teljeskörű védelmet nyújtó Samsung Knox felel. 

Az UWB[11] (ultra szélessávú) technológiás Galaxy eszközökön bemutatkozó Közeli Megosztás lehetőséggel minden eddiginél könnyebbé válik a tartalmak megosztása a Galaxy Note20 Ultra 5G készülékeken. Elég a Note20 Ultrát egy másik UWB technológiával rendelkező Galaxy eszköz felé fordítani[12] és a Közeli Megosztás automatikusan listázza a készülékkel szemben található személyeket a megosztás panelen. A Samsung UWB technológiájával a jövőben abban is segíti a felhasználókat, hogy AR megoldásokkal még könnyebben találjanak meg dolgokat és az okosotthont nyitó kulcsként is működhetnek a Galaxy okostelefonok.

A Galaxy Note20 354.990 forintos, a Note20 5G 389.990 forintos, a os ajánlott fogyasztói áron érkezik Misztikus Bronz, Misztikus Zöld és Misztikus Szürke színekben. A Note20 Ultra Misztikus Bronz és Misztikus Fekete színekben lesz elérhető.

[11] Az UWB funkció elérhetősége országtól és jogszabályoktól függően változhat.
[12] A Közeli Megosztás csak az UWB technológiával rendelkező Samsung eszközök között működik.

Zsolnay Lászlóhttp://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Legutóbbi cikkek

Kiszivárgott a Galaxy S20 FE infógrafikája

Amiről gyakorlatilag minden fontosabb infó leolvasható

Nyílt forráskódú lesz a Huawei operációs rendszere, a Harmony OS

Megújult az EMUI, a festőművész ihlette 11-es kiadás már teljesen személyre szabható: akár a ruhánk színéhez is igazíthatjuk a kijelzőt

Új okosórákat, vezeték nélküli fülhallgatókat és notebookokat mutatott be a Huawei

Érkezik a Watch GT 2 Pro, a Watch Fit, két új, vezeték nélküli fülhallgató, a Freebuds Pro és a Freelace Pro, valamint két új notebook, a MateBook X és a MateBook 14 2020 is.

[teszt] HUAWEI Watch GT 2 Pro

A Huawei új okosóráját pár órával ezelőtt jelentették be, de volt szerencsém az elmúlt 1 hétben tesztelgetni. Lássuk szerintem milyen lett!

Elsőrangú navigációs alkalmazással bővült a Huawei alkalmazásboltja

A TomTom Go Navigation offline módban is működik.

Bemutatkozott a Galaxy Note20 és Galaxy Note20 Ultra 5G

A Galaxy Note20 sorozat tagjai az eddigi legerősebb Note készülékek, amelyek kiemelkedően hatékony munkavégzést és professzionális játékélményt...

Legutóbbi tesztek

[teszt] HUAWEI Watch GT 2 Pro

A Huawei új okosóráját pár órával ezelőtt jelentették be, de volt szerencsém az elmúlt 1 hétben tesztelgetni. Lássuk szerintem milyen lett!

|bemutató| Jabra Elite 65t

Jó hang, stabil működés és szép hangzás elérhető áron - ez a Jabra Elite 65t, bő 1 év használat után.

[bemutató] Samsung Galaxy Watch Active 2

Az okosórák piaca távolról sem úgy...

További érdekes cikkekHASONLÓ
Ezek is érdekelhetnek