[game] Dawn of Titans

Építs, gyűjts nyersanyagot, hívd harcba katonáidat és igázd le a többieket!

Rajtunk múlik ugyanis, hogy kezdetben aprócska előretolt helyőrségünk miként gyarapszik mind a nyersanyagok mind a katonák számát tekintve, s persze ez a gyarapodás nem ok nélküli; harcba szállhatunk a világunkat megrontó gonosszal (single player kampány) vagy többi sorstársunkkal, mert nehogymár ők legyenek a világ hősei (multiplayer).

A fő nyersanyagaink egyébként a lila portal kövek, ezek határozzák meg mennyit támadást indíthatunk. Ezen támadások eltérő számú portal követ igényelnek, és “mikor tele a kamra” akkor sem fogunk dúskálni bennük.

És talán itt jön be legerősebb húzócímnek az IAP megoldás, ugyanis ha ilyen köveket közvetlenül nem is, de közvetve, Gem-eket vásárolva és azokkal fizetve már tudunk szerezni. A Gem-ek meg persze valódi pénzért vehetők, szóval el lehet szállni hamar, ha az ember belendül. Én mondjuk csak a starter pack-ot vettem meg, az a játék elején tényleg jól jött, és nem is volt drága.

Maga a játékmenet nekem nagyon bejött, eléggé ráfüggtem a cuccra már pár hete – és van magyar klán is, amihez érdemes csatlakozni. Azt viszont észrevettem, hogy bár egy klánon belül van mondjuk 30 játékos, de abból jó, ha 10 aki valóban aktív – és ez a legtöbb klán esetében így van.

Vannak időszakos “versenyek”, ahol ha mi illetve klánunk jó helyezést ér el (értsd: minél több ellenfelet gyaktunk le) akkor kapunk bónusz cuccokat, titánokat, relikviákat.

Utóbbiról annyit, hogy ezeket tudjuk a titánjankra aggatni, na de kik azok a titánok? Ők töltik be a hasonló játékokban szereplő hero szerepet. Erősek és szívósak mint a barom, na és persze minél több csatában vesznek részt, úgy vállnak egyre brutálisabbá. A Fuse almenüben akár több titán erejét is bele lehet olvasztani egy titánba, gyorsítva a fejlődést. Ők vezetik a csatát, a többi katona sokszor inkább töltelék, de persze ott is megvan a lehetőség a taktikázásra, lévén van sima gyalogos katona, íjász, lándzsás, és speciálisabb karakterek. Ezen egységek is mind mind fejleszthetők persze.

A játék meglehetősen összetett, így nagyon nem is térnék ki rá, viszonylag sok felfedezni való várja az újoncokat – és ott van egy igen vaskos help részleg, amit érdemes átnyálazni időről időre…

Amiről még szeretnék viszont beszélni, az a grafika. Ez a helyőrséget illetően meglehetősen lenyűgöző, csörgedezik a patak, a háttérben hegyek, ki vannak dolgozva az épületek is… és harcban mind a csatatétr, mind a titánunk igencsak hangulatos és rendben van. Viszont mivel egy-egy csatánál nagy tömegeket mozgat a játék, valahol be kellett hozni némi kompromisszumot, és ez a katonákon látszik meg. Ők fejenként 3 pixelből állnak és olyan darabosan mozognak mint a benyugtatózott zombik, szóval mikor a csata végén mindenki boldog, hogy mehet haza sörözni, és rájuk zoomol a kamera… hát először azt hittem ez valami renderelési hiba. De nem, csórik ők ilyenek, valóban néhány pixellel élik le gyarló életüket – de sebaj. Ezen túllépve a grafika általánosságban nézve tök jó, a játékélmény megvan, a szórakozás pedig sok-sok órára garantált. Én jelenleg a Samsung féle Game Launcher statisztikája szerint cirka 20 órát raktam bele a játékba, és ezzel nálam bekerült a top 3 mobilos játékba, amivel a legtöbb időt töltöttem eddig.

Érdemes kipróbálni! 😉

 

[appbox googleplay id=com.naturalmotion.dawnoftitans]

Zsolnay Lászlóhttps://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Legutóbbi cikkek

[teszt] Jabra Elite 85t

Még kényelmesebb forma, még hatékonyabb zajszűrés és alapértelmezetten wireless tölthető tok jellemzi a Jabra Elite 85t-t. Megéri vajon váltani a régebbi kiadásokról?

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

A Huawei Scale 3 minden korosztálynak személyre szabottan segít az egészség megőrzésében

Aszimmetrikus dizájnnal jön a Huawei új összehajtható telefonja

A Mate X2 legvékonyabb pontján mindössze 4,4 milliméter

[teszt] Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Vettem egy Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2-t és gondoltam megosztom a saját tapasztalataimat vele. Kezdő rolleresként mit érdemes tudni, mi alapján válasszunk típust és hasonló világmegváltó gondolatok.

Jövő héten jön az EKG és vérnyomásmérés A Galaxy Watch-ra

A sokak által (néha már-már hisztérikusan várt) EKG és vérnyomásmérés lehetősége a kezdetektől ott lapul a Watch Active 2-ben...

Lime – bérelhető elektromos roller amitől addikt leszel

Sokan mondták, hogy aki kipróbálta a Lime-ot, annak úgymond kapudrogként működött az elektromos rollerek világába. Gondoltam ezt ki kell próbálnom nekem is.

Legutóbbi tesztek

[teszt] Jabra Elite 85t

Még kényelmesebb forma, még hatékonyabb zajszűrés és alapértelmezetten wireless tölthető tok jellemzi a Jabra Elite 85t-t. Megéri vajon váltani a régebbi kiadásokról?

[teszt] Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Vettem egy Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2-t és gondoltam megosztom a saját tapasztalataimat vele. Kezdő rolleresként mit érdemes tudni, mi alapján válasszunk típust és hasonló világmegváltó gondolatok.

[teszt] Samsung Galaxy S20FE

Nagyon kíváncsi voltam a Samsung Galaxy S20FE-re, mert nálam is képbe került, mint lehetséges Mate 20 Pro utód - hogy végül megtörténik-e a váltás az a cikk végére kiderül.

További érdekes cikkekEzek is érdekelhetnek