Megjelent az Asphalt Xtreme

A Gameloft játékában nincsenek utak, és nincsenek szabályok

A Gameloft játékokért régebben rajongtam. Minőségi, tartalmas, és általában az akkori legjobb grafikával rendelkező mobiljátékok voltak – aztán valami történt. Leépítések, iroda bezárások következtek, az én francia kontaktjaimat is áthelyezték máshová, így megszűntek az ingyenes sajtópéldányok.

Persze így visszatekintve szükség sem lenne sajtópéldányt kérni a játékaikból, mert egy idő után mindegyik ingyenes lett. Ingyen tölthettük a legszebb játékokat, nem kellett már az akciókra vadászni – persze ennek meglett a hátulütője. A cég ugyanis több bevételt remélve áttért az IAP (In App Purchase) modellre, ami azt takarja, hogy a játék maga ingyenesen letölthető/játszható, de ha normálisan szeretnél haladni benne előre, akkor jól jön, ha megveszel pár plusz csomagot, amik virtuális pénzt vagy egyéb javakat rejtenek a játékhoz.

2016-11-06-17-24-54 2016-11-06-17-19-33

Persze ezek nélkül is tudsz haladni, de lényegesen lassabban – várnod kell amíg fel tudsz szerelni egy új alkatrészt, újratermelődik a benzin, és így tovább; addig pedig játék sincs, csak a várakozás.

2016-11-06-17-29-07 2016-11-06-17-19-50

Az Asphalt Xtreme is követi ezt a már jól beváltnak mondható modellt, és bár még nem mélyültem el benne túlzottan, a Play áruházban lévő hozzászólások azt engedik sejtetni, hogy elég agresszívan beépült az IAP ebbe a játékba is.

2016-11-06-17-16-35 2016-11-06-17-12-36

Mindazonáltal egy próbát megérhet, mert a grafika most is jónak mondható mobilos kereteken belül nézve, illetve egy picit meg is újul a sorozat ezzel a résszel. Elhagyjuk ugyanis a kissé már talán unalmasnak mondható autópályás száguldozást, és bevetjük magunkat a Nílus völgyébe, Phuket dzsungelében cikázunk, vagy épp Svalbard gleccsereit kerülgethetjük. Az Off Road megközelítés szerintem jót tesz a sorozatnak, hatalmas ugratásokból és farolásokból pedig most sem lesz hiány.

2016-11-06-17-24-32

5 játékmódot, több mint 400 karrier eseményt, és 500-nál is több Mastery kihívást kell teljesítenünk, szóval el leszünk foglalva egy időre. Ezekhez 35 jármű közül válogathatunk többféle kategóriából, amiket persze kedvünkre tuningolhatunk és matricázhatunk…

Mindenképpen érdemes kipróbálni azoknak is akik szeretik a szériát, és azoknak is akik eddig elkerülték; mindkét csoportnak pozitív lesz az új helyszínek és az Off Road stílus behozatala a játékba.

[appbox googleplay id=com.gameloft.android.ANMP.GloftMOHM]

Zsolnay Lászlóhttps://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Legutóbbi cikkek

[teszt] Jabra Elite 85t

Még kényelmesebb forma, még hatékonyabb zajszűrés és alapértelmezetten wireless tölthető tok jellemzi a Jabra Elite 85t-t. Megéri vajon váltani a régebbi kiadásokról?

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

A Huawei Scale 3 minden korosztálynak személyre szabottan segít az egészség megőrzésében

Aszimmetrikus dizájnnal jön a Huawei új összehajtható telefonja

A Mate X2 legvékonyabb pontján mindössze 4,4 milliméter

[teszt] Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Vettem egy Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2-t és gondoltam megosztom a saját tapasztalataimat vele. Kezdő rolleresként mit érdemes tudni, mi alapján válasszunk típust és hasonló világmegváltó gondolatok.

Jövő héten jön az EKG és vérnyomásmérés A Galaxy Watch-ra

A sokak által (néha már-már hisztérikusan várt) EKG és vérnyomásmérés lehetősége a kezdetektől ott lapul a Watch Active 2-ben...

Lime – bérelhető elektromos roller amitől addikt leszel

Sokan mondták, hogy aki kipróbálta a Lime-ot, annak úgymond kapudrogként működött az elektromos rollerek világába. Gondoltam ezt ki kell próbálnom nekem is.

Legutóbbi tesztek

[teszt] Jabra Elite 85t

Még kényelmesebb forma, még hatékonyabb zajszűrés és alapértelmezetten wireless tölthető tok jellemzi a Jabra Elite 85t-t. Megéri vajon váltani a régebbi kiadásokról?

[teszt] Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Vettem egy Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2-t és gondoltam megosztom a saját tapasztalataimat vele. Kezdő rolleresként mit érdemes tudni, mi alapján válasszunk típust és hasonló világmegváltó gondolatok.

[teszt] Samsung Galaxy S20FE

Nagyon kíváncsi voltam a Samsung Galaxy S20FE-re, mert nálam is képbe került, mint lehetséges Mate 20 Pro utód - hogy végül megtörténik-e a váltás az a cikk végére kiderül.

További érdekes cikkekEzek is érdekelhetnek