Megújult a Playstation app

A PS5 közeledtével a Sony frissíti a PS fiókhoz tartozó applikációt is. Új a dizájn és bekerült a chat rész is.

A Sony hosszú ideje nem nyúlt mélyebben a Playstation applikációhoz és többen (teljesen jogosan) hiányoltak már egy komolyabb ráncfelvarrást. Sokan nem értették azt sem, miért nem érhető el a programból a chat részleg, miért kell ehhez egy külön program.

Nos, ennek vége, a Playstation Blogon bejelentették, hogy frissül az app és az alábbi újdonságok várhatók:

  • Új felhasználói felület – Az első dolog amit észre fogsz venni a megújított felület lesz. Az új kezdőképernyőről azonnal megtudhatod barátaid épp mivel játszanak és hozzáférhetsz az általad játszott játékok listájához is, beleértve az elért trófeákat is.
  • Üzenetek kezelése – Az egységes élmény miatt, az eddigi külön chat alkalmazás beépítésre került az új app-ba így innen érheted el barátaidat is ezentúl. Az integráció részeként a PS Messages app ezentúl nem lesz külön elérhető. A meglévő üzenetek és beszélgetés listák átkerülnek az új PS App-ba.
  • Voice Chat és Party csoportok – Mostantól az app-ból hozhatsz létre Party-kat, és Voice Chat-en keresztül beszélhetsz egy időben maximum 15 barátoddal. A Playstation team egyébként visszajelzéseket vár a funkcióval kapcsolatosan, hogy még jobbá tehessék azt.
  • Beépített PlayStation Store és távoli letöltések – A natívan megjelenő PS Store gyors és sima böngészést ígér a játékok között, vásárlást követően pedig rögtön megadhatjuk a tv alatt pihenő konzolnak, hogy kezdje meg a letöltést.
  • Új opciók a PS5 számára – A PS5 érkezésével lehetőséged lesz távolról játékot indítani, a konzol tárhelyét menedzselni ha kifogynál a helyből egy játék letöltése alatt, és bejelentkezni a PS5 konzolba egyenesen a PS app-ból. 
  • Az összes Playstation hír egy helyen – A Felfedezés fül alatt a hivatalos PS Blog hírei és a játékfejlesztők által megosztott hírek kapnak helyet, hogy biztosan semmilyen újdonságról se maradj le.

Az új verzió hamarosan frissül a Play Áruházban, azonban aki nem bírja ki (mint én sem általában) az már most is be tudja szerezni a 20.9.3-as build verziót a netről.

A régi felület így nézett ki:

Ez pedig az új kinézet:

Az látható, hogy a felület modernebb, az egyes menük könnyebben elérhetők és érzetre gyorsabb is az egész program mint eddig volt. A megvásárolt játékaink között is új felületen kereshetünk, nézhetünk trailereket vagy akár vehetünk bővítményeket.

Az irány azt gondolom mindenképpen jó, legalábbis nekem bejön az új felület. 😉

Zsolnay Lászlóhttps://androtech.hu
Android kedvelő és általános techb*zi - akit érdekel minden technológiai újítás, legyen az hasznos, vagy kevésbé hasznos. A mindennapokban egy Huawei Mate 20 PRO-t és egy Galaxy Watch Active 2-t használok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írd be a hozzászólásod!
Kérlek írd be újra a neved

Legutóbbi cikkek

Kutatás: ezek a mobiltelefonos appok a legnépszerűbbek a magyarok körében

A Huawei kutatása szerint a TikTok főként vidéken tarol, az online vásárlás a nők, míg a mobilbank a férfiak körében kedvelt

Már decemberben megérkezik az EMUI 11

A Huawei saját felhasználói felülete megnövelt adatbiztonságot és vadonatúj funkciókat kapott

Renderképeken a Galaxy S21

A jó minőségű renderképek a LetsGoDigital csapatának köszönhetők.

[teszt] Samsung Galaxy S20FE

Nagyon kíváncsi voltam a Samsung Galaxy S20FE-re, mert nálam is képbe került, mint lehetséges Mate 20 Pro utód - hogy végül megtörténik-e a váltás az a cikk végére kiderül.

[teszt] Samsung Galaxy Buds Live

Babok a Samsungtól tele ígéretekkel - de mi a valóság, valóban megreformálja a piacot az újfajta kialakítás?

November 30-tól kapható Magyarországon a Huawei Mate 40 Pro

A vállalat zászlóshajó készüléke limitált számban, két színben érhető el

Legutóbbi tesztek

[teszt] Samsung Galaxy S20FE

Nagyon kíváncsi voltam a Samsung Galaxy S20FE-re, mert nálam is képbe került, mint lehetséges Mate 20 Pro utód - hogy végül megtörténik-e a váltás az a cikk végére kiderül.

[teszt] Samsung Galaxy Buds Live

Babok a Samsungtól tele ígéretekkel - de mi a valóság, valóban megreformálja a piacot az újfajta kialakítás?

[teszt] Samsung Galaxy Z Fold 2

Bepillantás a jövőbe - amiről jelenleg még nehéz eldönteni, hogy ez a jövő jó-e vagy sem.

További érdekes cikkekEzek is érdekelhetnek